2015. december 31., csütörtök

Kaszinótojás


Hozzávalók
Tölteni:

  • 8 db tojás
Töltéshez:

  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 mokkáskanál mustár
  • 2 csipet só
  • 2 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt feketebors 
  • 80 g vaj
  • a főtt tojások sárgája
Mártáshoz:

  • 4 evőkanál majonéz
  • 4 kávéskanál mustár
  • 4 evőkanál tejföl 
  • 2 kávéskanál citromlé
  • 2 csipet só
  • 1 csipet őrölt feketebors 
  • 1 csipet őrölt szerecsendió 
  • 2 mokkáskanál porcukor
Elkészítés:
Elsőként feltesszük főzni a tojásokat hideg vízben, majd forrástól számított 9-10 percig főzzük. Ha letelt az idő, hideg vízbe tesszük. Ha már csak langyosak, eltávolítjuk a tojáshéjakat.
Félbevágjuk a tojásokat, kiszedjük a sárgájukat.
A megfőtt tojássárgájákat összekeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, sóval, borssal, szerecsendióval, majonézzel és mustárral.

A fél tojások mélyedéseibe töltjük vissza nyomózsákból a tojásos, majonézes tölteléket, vagy pedig ugyanilyen módon megtöltünk két fél tojást és összefordítjuk őket.
A szószhoz összekeverjük a mustárt, majonézt, tejfölt, szerecsendiót, sót, borsot és citromlevet, majd az egész tojásokra öntjük.



Majonézes salátával vagy önmagában, pirítóssal tálaljuk. Mi sült bécsi virslivel és frissen sütött kenyérrel ettük új év délelőttjén.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése