Sous vide gépem ugyan nincsen, de befőző automatám
igen, így én is tudok szuvidolni.
Neki álltam tehát a megvásárolt csirkemellnek.
Az ozonizátorral megtisztított csirkemelleket, jól
leszárítottam, majd sóztam, borsoztam.
Vákuum
zacskóba kerültek.
A
befőzőautomata rácsára a két 2 db-os csomag került. A mikrómnak a magasabb
lábbal rendelkező rácsára pedig a 3 db-os került. Feltöltöttem a vízzel a
befőző automatát, rátettem a tetejét és 70 fokon 1 órát fogom a csirkemelleket
szuvidolni.
Ezután
gyors lehűtés, és mennek a hűtőbe későbbi felhasználáshoz.
Miután
lehűltek, betettem a hűtőbe a kész csomagokat.
A
kíváncsiság ilyenkor hajtja az embert, így ma vacsorára elővettem egy 2 db-os
csomagot, és elkészítettem.
Egy grill serpenyőben
vajat/margarint hevítettem, ebben hirtelen sütöttem egy szép kérget a
melleknek.
Közben a
mikróban pároltam vegyes zöldséget, az olaj nélküli fritőz kosarában pedig
sütöttem hasábburgonyát.
Tálaláskor
a kész mellet felszeleteltem, mellé került a krumpli, zöldség, amit sóval,
fehér borssal és szőlőmag olajjal ízesítettem.
A
serpenyőben maradt vajat, amin a hús sült, rácsorgattam a felszeletelt
csirkemellre.
Isteni
finom így a hús, nem szárad ki, nem esik össze. Finom szaftos, puha.
Mint egy
régi TV reklámban volt: Nagyon omlósz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése