2013. január 31., csütörtök

Meggyes pite



Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg zsír vagy vaj
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 egész tojás
  • 12 db kis kávétejszín

Töltelék:
  • 2 ü meggybefőtt
  • búzadara
  • ízlés szerint porcukor
  • ízlés szerit fahéj 

Elkészítés:
A hozzávalókból a Gyorskelesztő Tálban könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
Elosztjuk a tésztát úgy, hogy 2/3-ad illetve 1/3-ad legyen.
A nagyobbik részt a Gyúrólapon a Nyújtóval kör alakúra sodorjuk.

Kibéleljük vele a pitesütőt úgy, hogy a széleinél körben is tészta legyen.
A Mini Nyújtó segítségével szépen a tálba simítjuk a tésztát, majd megszurkáljuk.

Ezután megszórjuk búzadarával, majd rárakjuk a jól lecsepegtetett, magozott meggyet.

A meggy tetejét is megszórjuk búzadarával és porcukorral, fahéjjal ízesítjük.

Kisodorjuk az 1/3-ad rész tésztát akkora kerek lappá, hogy a piténket be tudjuk vele takarni.


A 8:1- ben Sütiszaggatónk apróságaival kiszaggatjuk a tésztát.

Ráterítjük a meggyes töltelékre, széleit összenyomkodjuk.

A kiszaggatott kis tésztákat a Szilikon Ecsettel picit megvizezzük és díszítjük velük a pite tetejét.

180 fokon szép pirosra sütjük.

Miután kihűlt a piténk, porcukorral meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...