Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 15 dkg zsír vagy vaj
- 1 cs. sütőpor
- 1 egész tojás
- 12 db kis kávétejszín
Töltelék:
- 2 ü meggybefőtt
- búzadara
- ízlés szerint porcukor
- ízlés szerit fahéj
Elkészítés:
A hozzávalókból a
Gyorskelesztő Tálban könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
Elosztjuk a
tésztát úgy, hogy 2/3-ad illetve 1/3-ad legyen.
A nagyobbik részt
a Gyúrólapon a Nyújtóval kör alakúra sodorjuk.
Kibéleljük vele a
pitesütőt úgy, hogy a széleinél körben is tészta legyen.
A Mini Nyújtó
segítségével szépen a tálba simítjuk a tésztát, majd megszurkáljuk.
Ezután megszórjuk
búzadarával, majd rárakjuk a jól lecsepegtetett, magozott meggyet.
A meggy tetejét
is megszórjuk búzadarával és porcukorral, fahéjjal ízesítjük.
Kisodorjuk az
1/3-ad rész tésztát akkora kerek lappá, hogy a piténket be tudjuk vele takarni.
A 8:1- ben
Sütiszaggatónk apróságaival kiszaggatjuk a tésztát.
Ráterítjük a
meggyes töltelékre, széleit összenyomkodjuk.
A kiszaggatott
kis tésztákat a Szilikon Ecsettel picit megvizezzük és díszítjük velük a
pite tetejét.
180 fokon szép
pirosra sütjük.
Miután kihűlt a
piténk, porcukorral meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése