Bodzaszörp másképp
Hozzávalók:
- Bodzavirág, minél több, annál finomabb lesz, de minimum 30 nagy tenyérnyi kell.
- 6 l víz
- 4 kg cukor
- 5 citrom karikázva
- 1 cs Haas Szörptartósító
Elkészítés:
A vizet felforralom, hozzáadom a cukrot, és újra forralom,
vagyis szirupot főzök.
Kiveszek egy kis pohárkányit, és abban feloldom a Haas
Szörptartósítót, majd a szirupba öntöm. Jól elkeverem és hagyom teljesen
kihűlni a szirupot.
Közben egy tálba teszem a bodza virágokat, a
citromkarikákat.
Mikor a szirup kihűlt, ráöntöm a virágra, lefedem a tálat,
és 4 napot hagyom állni, közben néha megkeverem.
Négy nap után leszűröm, és jól kimosott üvegekbe töltöm,
légmentesen lezárom, és mehet végleges helyére.
Bodzaital gyümölcscukorral télire
Hozzávalók:
- Bodzavirág, minél több, annál finomabb lesz, de minimum 10 nagy tenyérnyi kell.
- 3 l víz
- 30 dkg gyümölcscukor (fruktóz)
- 2 citrom karikázva, vagy ha van a fagyasztóban lefagyasztva citromlé és szárított citromhéj is van, az is megfelel. Én is ezt tettem, mert a szörphöz elfogyott a friss citrom.
- 1 cs Haas Szörptartósító
Elkészítés:
A vizet felforralom, hagyom langyosra hűlni, majd
belekeverem a gyümölcscukrot és a Haas Szörptartósítót. Hagyom teljesen
kihűlni.
Közben egy tálba teszem a bodza virágokat, a citromkarikákat
vagy a fagyasztott citromlevet, szárított citromhéjat.
Mikor a szirup kihűlt, ráöntöm a virágra, lefedem a tálat,
és 2 napot hagyom állni, közben néha megkeverem.
Két nap után leszűröm és jól kimosott üvegekbe töltöm,
légmentesen lezárom, és mehet végleges helyére.
Bodzaital Agávé sziruppal télire
Hozzávalók:
- Bodzavirág, minél több, annál finomabb lesz, de minimum 10 nagy tenyérnyi kell.
- 3 l víz
- 14 ek Agávé szirup
- 2 citrom karikázva, vagy ha van a fagyasztóban lefagyasztva citromlé és szárított citromhéj is van, az is megfelel. Én is ezt tettem, mert a szörphöz elfogyott a friss citrom.
- 1 cs Haas Szörptartósító
Elkészítés:
A vizet felforralom, hagyom langyosra hűlni, majd
belekeverem az Agávé szirupot és a Haas Szörptartósítót. Hagyom teljesen
kihűlni.
Közben egy tálba teszem a bodza virágokat, a citromkarikákat
vagy a fagyasztott citromlevet, szárított citromhéjat.
Mikor a szirup kihűlt, ráöntöm a virágra, lefedem a tálat,
és 2 napot hagyom állni, közben néha megkeverem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése