2013. május 29., szerda

Eperpürés madártej


Hozzávalók
Krémhez:

  • 5 db tojás sárgája
  • 3 ek cukor
  • 1 cs epres pudingpor
  • 1 l tej
Habhoz:
  • 5 tojásfehérje
  • 3 ek cukor
Püréhez:
  • 25 dkg eper
  • 2 cs vaníliás cukor
Elkészítés:





A tojások sárgáját egy Mesterszakács Főzőedényben kikeverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a pudingport, egy kis tejet és simára keverjük. A maradék tejet is hozzáadom és krémmé főzöm. Félre teszem kissé hűlni.












A tojások fehérjét egy Tupperware Mikrós Edényben kemény habbá verem a cukorral.
600 W-on 1 percig főzöm a mikróban.
A mikróban elkészült habot egy megfelelő méretű Elegancia Tálba szaggatom, majd leöntöm az epres krémmel.









Ez alatt a megmosott, lecsepegtetett epret lecsumázom, beleteszem a Magas Turbó Aprítóba és pürésítem a vaníliás cukorral.













Ezt az eper pürét a krémhez keverem.










Hagyom kihűlni a madártejet, hűtőbe teszem és jól lehűtve kínálom.










Eperszeletekkel díszítem tálaláskor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...