2013. május 17., péntek

Málnás (rózsaszín) palacsinta



Hozzávalók:
  • 7 dl szóda
  • 7 dl tej
  • 2 dl olaj
  • 2 csipetnyi só
  • 1 ek cukor
  • 6 db tojás
  • 2 cs málnás pudingpor vagy akár epres is lehet
  • kb. 35-40 dkg liszt vagy ki milyen állagúra szokta készíteni a palacsinta tésztát

Töltelék:
  • 1 cs. málnás vagy epres pudingpor
  • ½ l tej
  • 3 ek cukor 

Elkészítés:





A tészta hozzávalóit összekeverjük kézi habverővel, és szépen kisütögetjük a palacsintákat. Én a Tupperware Mesterszakács Palacsintasütőjét használom, ahhoz magára a sütőre már nem kell egy csepp olajt sem tenni, még az első palacsintánál sem.












A töltéshez a pudingot jó sűrűre megfőzzük közben és félretesszük hűlni. Közben átkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
Miután a palacsinták kisültek, megkenjük a pudinggal, és kétszer félbe hajtva tányérra tesszük.







Mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Tipp:
Aki szereti meg is porcukrozhatja, vagy éppen egy-egy gombóc málna, eper vagy vanília fagylalttal is kínálhatja. Ezen kívül málna szezonban majd lehet a pudingba málnát keverni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...