Hozzávalók:
- 7 dl szóda
- 7 dl tej
- 2 dl olaj
- 2 csipetnyi só
- 1 ek cukor
- 6 db tojás
- 2 cs málnás pudingpor vagy akár epres is lehet
- kb. 35-40 dkg liszt vagy ki milyen állagúra szokta készíteni a palacsinta tésztát
Töltelék:
- 1 cs. málnás vagy epres pudingpor
- ½ l tej
- 3 ek cukor
Elkészítés:
A tészta
hozzávalóit összekeverjük kézi habverővel, és szépen kisütögetjük a
palacsintákat. Én a Tupperware Mesterszakács Palacsintasütőjét használom, ahhoz
magára a sütőre már nem kell egy csepp olajt sem tenni, még az első
palacsintánál sem.
A töltéshez a
pudingot jó sűrűre megfőzzük közben és félretesszük hűlni. Közben átkeverjük,
hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
Miután a
palacsinták kisültek, megkenjük a pudinggal, és kétszer félbe hajtva tányérra
tesszük.
Mentalevéllel
díszítve tálaljuk.
Tipp:
Aki szereti meg
is porcukrozhatja, vagy éppen egy-egy gombóc málna, eper vagy vanília
fagylalttal is kínálhatja. Ezen kívül málna szezonban majd lehet a pudingba
málnát keverni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése