2019. május 16., csütörtök

Amikor összecseréled a receptes cetliket



Gondoltam, ma újra megsütöm Kné F. Szilvia kenyerét (ő egy aktív tag a csoportomban a Facebookon), de jobban oda figyelek a sütési időre, mivel legutóbb kissé négerre sikerült a kenyér, mert elbeszélgettük az időt.

Mérleg elő, ráteszem a robotgép tálját, szépen sorakoztatom bele a hozzávalókat. 

Beillesztem a tálat a helyére, dagasztó kampót berakom, gépet indítom, bejövök a konyhából. Párperc múlva kimegyek.

Ok, kész a dagasztás. Belenézek a tálba és kétségbe esek.
Miért ilyen ez a tészta? Ennél keményebbnek kellene lennie.

Megyek a papírkámhoz. Ba......a meg, ez a pizza tészta receptje!!!!

Persze mindegyik papíron csak a hozzávalók vannak, a nevek nincsenek.

Így hát ma pizzakenyerünk lett.

De mikor megsült, tátva maradt a szám.


Mire hazajöttünk Viktóriával a suliból kihűlt a kenyér, és felvágtam. 

A következő tátott száj akkor jött. Valami csodás a bélzet is héja is.

Az íze meg megint csak isteni. 

Úgy járok mindig pizzakenyeret sütök.

Azért kíváncsi leszek az állagára holnap (ha marad). Nézzük meg, hogy mit is kevertem össze:

Pizza tészta recept hozzávalók
Hozzávalók:
  • 500 g pizza liszt
  • 0.5 ek só (tengeri)
  • 0.5 ek barna cukor
  • 2 ek olívaolaj (extra szűz)
  • 325 ml víz (langyos)
  • 1 tasak (7 gr) instant élesztő


….. és a kenyér recept, amit meg kellett volna csinálnom:
Házi kenyér recept – kenyérsütőhöz
  • 3,3 dl víz
  • 3 ek étolaj
  • 70 dkg liszt
  • nagy mérce só (ezt a géphez adják)
  • nagy mérce cukor
  • egy kocka élesztő fele

Persze nem pizza lisztet, hanem sima lisztet tettem, tehát az alapból ok volna.

Ha megnézzük a recept nagyon is hasonló, csak az adagok mások.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bólyi túrós lepény

Hozzávalók: 25 dkg liszt ½ cs. sütőpor 22 dkg porcukor reszelt citromhéj mazsola 2 tojás 2 dl tej 2 x 5 dkg vaj margarin ...