2019. május 27., hétfő

Citromsó



Hozzávalók:
  • kb. 30 dkg adalékmentes tengeri só (lehet öreg szemű, vagy finomabb is)
  • 1 nagyobb és egy kisebb BIO citrom héja, tehát kb. másfél nagy citromé, de én inkább veszek egy nagyobbat és egy kisebbet és úgy reszelem le
  • 1 db 3 dl-es üveg

Elkészítés:






Mi sem egyszerűbb. Lereszeljük a citromok héját, 











és összekeverjük a sóval, 








majd az üvegbe rakjuk és lezárjuk.








Eltesszük a polcra és legalább 3-4 hétig hagyjuk, hogy a só jól átvegye a citrom illatát, ízét. Az üvegre ráírhatjuk a dátumot is, ha gondoljuk, hogy elfelejtjük az elrakás idejét.








Megjegyzés: A sót én úgy mérem ki, hogy megtöltöm az üveget a sóval, nem csurig, hanem jó nyakig, mert a citromhéjnak is kell a hely.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyömbérszirup

  Hozzávalók:   1 üveghez: 250 g gyömbér 750 g cukor 2 db citrom kifacsart leve 450 ml víz Elkészítés: A tisztított gyömbért k...