2012. december 9., vasárnap

Csodás sertéskaraj


Hozzávalók:
  • 12 szelet sertéskaraj
  • 16 dkg liszt
  • 2 tk pirospaprika
  • 2 mk őrölt bors
  • 2 mk majoránna
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 15-20 dkg trappista, de lehet füstölt sajt is
  • 250 gr Cserpes tejföl
  • 6 ek olaj
  • 2 dkg vaj

Elkészítés:
A lisztet a fűszerekkel, a TW Fokhagymaprésen átnyomott fokhagymával összekeverjük, és felét a Pác- és Panírsztár aljába öntjük.


Rátesszük a rácsot, amire sorban ráhelyezzük a hússzeleteket. A lisztes keverék másik felét a rácson levő húsokra öntjük. 

Lezárjuk a Pác- és Panírsztárt. Párat fordítunk az edényen.


Levesszük a tetejét és a fűszeres lisztbe forgatott húsokat a kivajazott UltraPro Lasagna Sütőbe tesszük szépen egymás mellé. A maradék fűszeres lisztet a húsokra egyenletesen rászórjuk.


A vöröshagymát a Konyhaművész Szeletelővel vékony karikákra szeljük és rárakjuk a hússzeletekre. 
A Konyhai Tésztareszelőn lereszeljük a sajtot és azt is a húsra terítjük.
A tejfölt elkeverjük az olajjal és a tetejére locsoljuk.


Az UltraPro Lasagna Sütőnkre rátesszük a tetejét és 180 Fokos sütőben 40 percig sütjük vagy addig, amíg a teteje meg nem pirul. Sütője válogatja az időt igazából.


Köretnek párolt rizst tálalunk hozzá, amit a Mikrós Rizsfőzőben készítünk el.


  


Tipp: Csirke- vagy pulykamellből is elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...