- 7 szelet karaj vagy tarja
- 7 szelet füstölt házi szalonna
- 1,5 kg krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- bors
- vegeta (házi készítésűt használok)
- sertés fűszer keverék
- fokhagymás grillpác (Kotányi)
Elkészítés:
A krumplit megpucolom a TW Zöldséghámozóval, majd a Konyhaművész Kézvédős Szeletelővel kissé vastagabb karikákra szelem.
Belerakom a krumplit az UltraPro Lasagna Sütőbe. Sózom, borsozom, vegetával megszórom és jól összeforgatom.
A vöröshagymát az Új Generációs Előkészítő Késsel megpucolom és azt is karikára szelem a Konyhaművész Kézvédős Szeletelővel.
A hagyma szeleteket elterítem a krumplin.
A húsokat kissé kiklopfolom a Mesterszakács Húsklopfolóval. Sózom, borsozom, megszórom a sertés fűszerkeverékkel és a fokhagymás grillpáccal.
A szeleteket sorban a hagymás krumplira fektetem.
A szalonna szeleteket a bőrkétől kiindulva bevagdosom és egy - egy szalonnát teszek a hús szeletekre.
Az UltraPro Lasagna Sütőre ráteszem a tetejét és éjszakára a hűtőbe teszem, hogy a fűszerek jól átjárják az ételt.
Másnap 180 fokon sütöm végig tető alatt. Szép pirosra meg fog sülni a hús es a szalonna is, de nem fog kiszáradni.
Ez esetben a sütési idő 45 perc volt!
Ez esetben a sütési idő 45 perc volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése