2012. december 30., vasárnap

Tepsis cigánypecsenye tupper módra

Hozzávalók:
  • 7 szelet karaj vagy tarja
  • 7 szelet füstölt házi szalonna
  • 1,5 kg krumpli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • vegeta (házi készítésűt használok)
  • sertés fűszer keverék
  • fokhagymás grillpác (Kotányi)

Elkészítés:
A krumplit megpucolom a TW Zöldséghámozóval, majd a Konyhaművész Kézvédős Szeletelővel kissé vastagabb karikákra szelem.

Belerakom a krumplit az UltraPro Lasagna Sütőbe. Sózom, borsozom, vegetával megszórom és jól összeforgatom.

A vöröshagymát az Új Generációs Előkészítő Késsel megpucolom és azt is karikára szelem a Konyhaművész Kézvédős Szeletelővel. 

A hagyma szeleteket elterítem a krumplin.
A húsokat kissé kiklopfolom a Mesterszakács Húsklopfolóval. Sózom, borsozom, megszórom a sertés fűszerkeverékkel és a fokhagymás grillpáccal.

A szeleteket sorban a hagymás krumplira fektetem.
A szalonna szeleteket a bőrkétől kiindulva bevagdosom és egy - egy szalonnát teszek a hús szeletekre.

Az UltraPro Lasagna Sütőre ráteszem a tetejét és éjszakára a hűtőbe teszem, hogy a fűszerek jól átjárják az ételt.

Másnap 180 fokon sütöm végig tető alatt. Szép pirosra meg fog sülni a hús es a szalonna is, de nem fog kiszáradni.

Ez esetben a sütési idő 45 perc volt!

Savanyúsággal tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...