Forrás: Vasárnap az asztalon - A vasárnap receptes könyve
Az olvasók legjobb receptjei Héger Rudolffal /Kislan Edit Szepsi/
Hozzávalók:
- ostyalap
Piskótához:
- 6 db tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 20 dkg mandula (eredeti recept dió)
- 4 ek prézli
- ¼ sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 4 ek rétesliszt (eredeti recept grízes liszt)
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- rum
Elkészítés:
A piskótához
a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük a Konyhaművész Pro Tálban.
Hozzáadjuk a
cukrot, tovább verjük vele. Ezután következik a tojások sárgája. Ezekkel is
szépen keverjük tovább.
Hozzáadjuk az őrölt mandulát és a prézlit és a sütőport.
Jól elkeverjük.
A tepsi
aljára tesszük az ostyalapokat. A piskótamasszát erre öntjük és 180 fokon
tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet.
A
réteslisztet és a vaníliás cukrot beleöntjük egy Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe.
A tejet kimérjük a Konyhaművész Mérőkancsóval és
kicsinyenként a liszthez öntjük, amit szép simára kikeverünk.
Tűzre tesszük és
megfőzzük jó sűrű péppé. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
E közben
kikeverjük a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával.
Mikor a pép
kihűlt, a vajas krémhez keverjük.
A piskóta
tetejére kenjük a krémünket a Mesterfogás
Szilikon Keverővel.
A TurbóAprítóban durvára darálunk
mandulát.
A Mesterszakács Teflonbevonatú
kis Serpenyőt előmelegítjük és megpirítjuk benne a mandulát.
Ezt is hagyjuk
lehűlni.
Mikor kihűlt a pirított mandula, a krém tetejére szórjuk, és még
szórunk közéje reszelt csokoládét is.
Tepsi méret: 38x23 cm
Tepsi méret: 38x23 cm
Nagyon tetszik, dióval fogom ki próbálni.
VálaszTörlésÉn idén minden diósat mandulával készítek, ugyanis nagyon szép mandula termésem volt, diót viszont vennem kellene. Amíg van mandula nem veszek,. Tavalyról még annyi dióm van, hogy a zserbóhoz bőven elég lesz Karácsonyra.
VálaszTörlésNa, megvan a krémes sütim, karácsonyra! :) Nagyon jól néz ki, és biztos fincsi is! :)
VálaszTörlésNagyon finom. Gyorsan elfogyott.
Törlés