Holnap lesz
az utolsó tanítási nap a suliban és kezdődik a téli szünet.
Mivel
Viktóriának a születésnapja Karácsony utánra, pontosan 27-ére esik, így holnap
viszünk sütit. Na, ne gondoljatok nagy sütésre, csak két féle muffin lett. 40
fokos lázzal örülök, ha ezt is megbírom csinálni.
Készült egy
karamelles muffin, amit eredetileg karamellizált cukorral kellene díszíteni, de
Viktória lefújta, mert, hogy ő „smile”-kat rajzol rájuk.
Ok egy
feladattal nekem kevesebb. Nem is bánom.
A másik
muffin Fekete erdő lett.
Nézzétek el
nekem, hogy ma nem készítettem fázis fotókat, de örülök, ha ennyi erőm volt,
hogy megsüssem és úgy ahogy feldíszítsem, ami persze még mindig nem az én
kezemnek, ügyességemnek való.
Íme, a receptek:
Karamellás muffin
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 cs. karamell puding
- 2 tk sütőpor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 25 dkg cukor
Elkészítés:
A sütőt
előmelegítjük 180 fokra. (légkeveréseset 160 fokra).
A muffin
forma mélyedéseit kikenjük vajjal, majd betesszük a hűtőbe. Ha nem akarjuk
kenegetni, akkor papír kapszlikkal kibéleljük.
A lisztet,
a pudingport és a sütőport összekeverjük.
A vajat
mikróban megolvasztjuk, kis fokozaton, és a tojásokkal és a tejjel a Konyhaművész Pro Tálban kikeverjük, hozzáadva
15 dkg cukrot is. Mikor jól elkevertük, hozzáadagoljuk a lisztes keveréket is.
A formába
vagy a kapszlikba adagoljuk és 20-25 perc alatt, de én inkább tűpróbát
javaslok, megsütjük.
Ha kikent
formában sütjük a muffinokat, akkor 5 percig a formában kell pihentetni sütés
után, majd ezután szedjük csak ki.
A maradék
10 dkg cukrot Mesterszakács Nyeles
Serpenyőben erős fokozaton megolvasztjuk, arany barnára karamellizáljuk. A
muffinokat bevonjuk a karamellel.
Aki ügyes,
az a még folyékony karamellből egy villa segítségével szálakat húzhat, és ezzel
díszítheti a muffinokat.
Na, nálunk
most ez a karamelldíszítés kimaradt, helyette Dekor tollal Viktória
ügyeskedett.
Fekete erdő muffin
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 2,5 tk kakaópor
- 5 dkg reszelt csokoládé
- 2 tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg cukor
- 2,2 dl tej
- 25 dkg magozott meggy
Díszítéshez:
- magozott meggy
- tejszín vagy
- cukormáz
Elkészítés:
A lisztet,
sütőport, kakaóport, reszelt csokoládét összekeverjük.
A vajat
megolvasztjuk kis fokozaton a mikróban.
A Konyhaművész Pro Tálban kikeverjük a
vajat, tojást, tejet és a cukrot.
Kicsinyenként hozzáadjuk a lisztes keveréket
is.
A Mesterfogás Szilikon Keverővel óvatosan
a masszához keverjük a magozott meggyet.
A
kivajazott vagy kapszlikkal kibélelt formába adagoljuk a muffin masszát és 180
fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Mikor
kihűltek a muffinok, meggyszemmel és tejszínnel vagy a mostani esetben
cukormázzal díszítjük.
Szállításhoz
a Magas Torta és Sajtszervírozót
használtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése