Hozzávalók:
- 3 db csirkemell
- só
- liszt
- 3 dkg vaj
- 1 doboz kókusztej (400 ml)
- 1 dl tejszín
- 3 dkg étkezési keményítő
- rizs
- víz
Elkészítés:
A csirkemelleket
szeletekre vágjuk, sózzuk és hagyjuk állni, hogy a só átjárja.
A Mesterszakács
Serpenyőben felolvasztjuk a vajat. A húst megforgatjuk lisztben és mindkét
oldalát hirtelen, kisütjük a vajon.
Egy tányérra
kiszedjük a húst és félretesszük. A serpenyőbe beleöntjük a kókusztejet és a
tejszínt. Jól kiforraljuk.
A Mini Mix-Fixbe teszünk egy kevés
vizet, ebbe az étkezési keményítőt. Jól összerázzuk, és ezzel besűrítjük a
kókusztejes tejszínt. Visszatesszük a húsokat a mártásba és erős fokozaton
(tűzön) átforraljuk, hogy selymes legyen a mártásunk.
Közben
elkészítjük a rizst a Mikrós Rizsfőzőben, az alábbiak szerint:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése