2013. április 21., vasárnap

Csirkemellfilé kókuszmártással, rizzsel


Hozzávalók:
  • 3 db csirkemell
  • liszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 doboz kókusztej (400 ml)
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • rizs
  • víz

Elkészítés:




A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk és hagyjuk állni, hogy a só átjárja.
A Mesterszakács Serpenyőben felolvasztjuk a vajat. A húst megforgatjuk lisztben és mindkét oldalát hirtelen, kisütjük a vajon.
Egy tányérra kiszedjük a húst és félretesszük. A serpenyőbe beleöntjük a kókusztejet és a tejszínt. Jól kiforraljuk. 







Mini Mix-Fixbe teszünk egy kevés vizet, ebbe az étkezési keményítőt. Jól összerázzuk, és ezzel besűrítjük a kókusztejes tejszínt. Visszatesszük a húsokat a mártásba és erős fokozaton (tűzön) átforraljuk, hogy selymes legyen a mártásunk.







Közben elkészítjük a rizst a Mikrós Rizsfőzőben, az alábbiak szerint:






Forrón tálaljuk az ételt. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...