Hozzávalók
Tésztához:
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 18 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
Pudinghoz:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
Zseléhez:
- 1 cs Haas Natural Tortazselé (40gr, szintelen)
- 3 ek cukor
- 2,5 dl víz
Díszítés:
- 3 db kivi
- pár szem magozott meggykompót félbe vágva
Elkészítés:
A tészta
hozzávalóiból összeállítom a piskótát. Nézzétek el, hogy ennél nem készítettem
fázis képeket, de azért leírom, hogy én hogyan készítem mindig a piskótát.
Először is a
tojásokat szétválasztom. A fehérjét egyből a Konyhaművész Pro Tálba
teszem, a sárgáját egy pici kristály tálkába, amihez hozzáadom most a
citrom héját.
A lisztet, cukrot
kimérem egy Új Hullám Mély Tányérba.
A margarint
belemérem egy 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe, és megolvasztom,
hagyom langyosra hűlni.
A tojások
fehérjéből robotgéppel kemény habot verek. Hozzáadom a cukrot, azzal is pár
percig keverem, majd következik citromhéjas tojások sárgája. Ezzel is jól
elkeverem, majd hozzáadom a masszához a lisztet és az olvasztott
vajat/margarint. Jól elkeverem a tésztát.
A sütő rácsára
helyezem a Tupperware Szilikon Gyümölcstorta Formát (piteformát).
Beleöntöm a
tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig, sütöm.
Miután megsült a
piskóta, kb. 10 percig hagyom a formában hűlni, majd rácsra borítom és ott
teljesen kihűtöm.
E közben az 1
l-es MikroKannában kevés tejjel elkeverem a pudingport és a cukrot, majd a
maradék tejet is hozzáadom, elkeverem. 600W-on 5 és fél perc alatt sűrűre főzöm.
Átkeverem és hagyom kihűlni a pudingot is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése