2013. április 21., vasárnap

Kivis, meggyes gyümölcstorta



Hozzávalók
Tésztához:
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 18 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin 

Pudinghoz:
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 ek cukor 

Zseléhez:
  • 1 cs Haas Natural Tortazselé (40gr, szintelen)
  • 3 ek cukor
  • 2,5 dl víz

Díszítés:
  • 3 db kivi
  • pár szem magozott meggykompót félbe vágva

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból összeállítom a piskótát. Nézzétek el, hogy ennél nem készítettem fázis képeket, de azért leírom, hogy én hogyan készítem mindig a piskótát.

Először is a tojásokat szétválasztom. A fehérjét egyből a Konyhaművész Pro Tálba teszem, a sárgáját egy pici kristály tálkába, amihez hozzáadom most a citrom héját.
A lisztet, cukrot kimérem egy Új Hullám Mély Tányérba.
A margarint belemérem egy 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe, és megolvasztom, hagyom langyosra hűlni.

A tojások fehérjéből robotgéppel kemény habot verek. Hozzáadom a cukrot, azzal is pár percig keverem, majd következik citromhéjas tojások sárgája. Ezzel is jól elkeverem, majd hozzáadom a masszához a lisztet és az olvasztott vajat/margarint. Jól elkeverem a tésztát.

A sütő rácsára helyezem a Tupperware Szilikon Gyümölcstorta Formát (piteformát).
Beleöntöm a tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig, sütöm.







Miután megsült a piskóta, kb. 10 percig hagyom a formában hűlni, majd rácsra borítom és ott teljesen kihűtöm.











E közben az 1 l-es MikroKannában kevés tejjel elkeverem a pudingport és a cukrot, majd a maradék tejet is hozzáadom, elkeverem. 600W-on 5 és fél perc alatt sűrűre főzöm. Átkeverem és hagyom kihűlni a pudingot is.

A díszítéshez a kiviket megpucolom a TW Előkészítő Késsel vagy a Zöldséghámozóval, majd a TW Szeletelő Késsel (recés kis késünk) vékonyra szeletelem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...