2013. április 29., hétfő

Kukoricás virslisaláta

Hozzávalók:

  • 2 db juhbeles virsli
  • pár szál zsenge újhagyma
  • 1 kis csokorka metélőpetrezselyem
  • 1 ek porcukor
  • 1,5 ek Oliva olaj
  • 1 ek tárkonyos Tokaji borecet
  • 1 dl víz
  • 1 doboz Bonduelle csemegekukorica
  • frissen őrölt fekete bors



Elkészítés:
A virslit, hagymát felkarikázzuk. Az újhagymának a zsenge zöld szárát is beletesszük. A hagyma szárát a TW Konyhai Ollóval szépen tudjuk vagdalni. A petrezselyem zöldet szintén az ollóval szép apróra vagdaljuk.
Az egészet beletesszük egy Tupperware Elegancia Tálba. 









Rászórjuk a porcukrot, frissen őrölt borssal fűszerezzük. 





Ráöntjük a folyadékokat, vizet, tárkonyos borecetet, és az Oliva olajat.

Jól átkeverjük a salátát.

Az Elegancia Tálat lefedjük a tetejével és betesszük a hűtőbe. Néha átkevergetjük.
Frissen sült zsemlével, kiflivel nagyon finom, de akár grill húsok mellé is fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...