El Salvador nemzeti étele, eredetileg masa harina-val készítik Többnyire lágy sajttal, sertéshússal vagy babpürével töltik, de van tojásos, garnélás változat is. Tulajdonképpen olyan, mint egy töltött tortilla, csak én nem sütőlapon vagy serpenyőben sütöm, hanem a sütőben.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 1 teáskanál só,
- 50 ml olaj,
- 120 ml víz,
Töltelék:
- 2 evőkanál tejföl,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 2 evőkanál apróra vágott sonka,
- 1 evőkanál kockázott bacon
- 1 paradicsom vagy paprika
- fél fej hagyma vagy pár szelet póréhagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- csipet só
- vagy, amilyen összetevők éppen lapulnak a hűtőben
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a Konyhaművész Pro Tálban jól
összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a
tölteléket elkészítjük.
A sonkát felkockázzuk a Kerek Rugalmas Vágólapon a TW
Hentes Késsel. A bacon szalonnát is felszeljük, és egy kicsit megpirítjuk.
A sajtot lereszeljük a Konyhai Malommal.
Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót
sózzuk ha kell és jól összekeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, a Gyúrólapon a Nyújtóval
kinyújtjuk.
A tészta közepére teszünk 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből, majd a
széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk és egy teflon serpenyőben (olaj nem kell
hozzá) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is, ez kb
3-4 perc.
Na én ettől a résztől tértem el úgy, hogy egy tepsibe
beleterítettem a Szilikon Sütőlapot és arra tettem a megtöltött
tésztákat és 200 fokon pirosra sütöttem.
A Szilikon Sütőlapon nem kell megfordítani, mert mindkét
fele megpirul. Így lényegesen tovább tart, de szerintem az a 3-4 perc kevés
ahhoz, hogy a tészta átsüljön.
Legközelebb a töltést is másképpen készítem, ugyanis a
tésztát a Töltike segítségével
fogom összenyomni, mert akkor biztos, hogy nem fog kifolyni a töltelék sem.
Az elkészítésnél használt Tupperware termékek:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése