2013. április 14., vasárnap

Hamis citromos krémes


Hozzávalók:
Tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg Rama margarin
  • 7 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só 

Töltelékhez:
  • 5 dl tej
  • 2 csomag citromos pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 500 gramm tejföl
  • 1 citrom leve
Elkészítése:








A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a Konyhaművész Pro Tálban, és fél órára hűtőbe tesszük.












Közben tejet pudingporral, cukorral sűrűre főzzük az 1 l-es Mikrókannában 600W-on és 6 perc alatt.
Ha kihűlt hozzákeverjük a citrom levét.















A tejfölt kikeverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
















A tésztát két részre osztjuk. Egyik felét a Gyúrólapra tesszük, hengerré formáljuk, majd a Nyújtóval téglalap alakúra kinyújtjuk.












Az előzőleg kikent, lisztezett / vagy sütőpapíros/ tepsibe tesszük.

Megkenjük a krémmel, rátesszük a másik kinyújtott lapot.

Villával megszurkáljuk a tetejét.









Előmelegített sütőben közepes lángon (160 fok) sütjük, amíg a tészta szép színt kap.

Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockákra szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...