Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg Rama margarin
- 7 evőkanál tej
- 1 tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Töltelékhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag citromos pudingpor
- 20 dkg cukor
- 500 gramm tejföl
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a Konyhaművész Pro Tálban,
és fél órára hűtőbe tesszük.
Közben tejet pudingporral, cukorral sűrűre főzzük az 1
l-es Mikrókannában 600W-on és 6 perc alatt.
Ha kihűlt hozzákeverjük a citrom levét.
A tejfölt kikeverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A tésztát két részre osztjuk. Egyik felét a Gyúrólapra
tesszük, hengerré formáljuk, majd a Nyújtóval téglalap alakúra kinyújtjuk.
Az előzőleg kikent, lisztezett / vagy sütőpapíros/ tepsibe tesszük.
Megkenjük a krémmel, rátesszük a másik kinyújtott lapot.
Villával megszurkáljuk a tetejét.
Előmelegített sütőben közepes lángon (160 fok) sütjük, amíg a tészta
szép színt kap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése