Hozzávalók:
- 1/2 kg nagy kockatészta vagy fodros nagy kockatészta
- 1 fej vöröshagyma
- 6-7 szem új krumpli
- só
- fűszerpaprika
- őrölt bors
- olaj
- víz a tészta főzéséhez
Elkészítés:
A hagymát megpucolom, 4-6 felé vágom és a TurbóAprítóval
apróra vágom.
Meghámozom a Tupperware Zöldséghámozóval a
burgonyákat, kisebb darabokra vágom a Konyhai Előkészítő Késsel, és a Konyhai
Mindenttudóba vagy az újabb Kombiséfbe (én most ez utóbbit
használtam) rakom, melybe előzőleg a kés betétet tettem bele, és addig aprítom,
míg a kellő nagyságúra nem vagdalja a krumplit.
A 7, 5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedénybe olajat
öntök, felforrósítom, és a hagymát üvegesre párolom. Ezután a hagymára teszem a
sót, elkeverem, majd beleöntöm az apróra vágott burgonyát. Átkeverem, majd
pirospaprikával megszórom, és még egyszer átkeverem. Beleöntöm a tésztát, és 1
liter vizet öntök rá.
Összekeverem és lefedve, kb. 30 perc alatt készre főzöm.
Közben párszor megkeverem.
Ma ezt egy Indukciós főzőlapon készítettem, aminél a
következő hőfokokat alkalmaztam.
Hagyma párolás: 120 fok
Készrefőzés:
120 fokon kezdtem és forrástól 80 fokon folytattam
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése