2013. szeptember 25., szerda

Paradicsom egészben

Hozzávalók:







jó kemény, de érett paradicsom, tetszés szerinti mennyiségben, száraz fehérbor és borecet fele-fele arányban, víz,só és őrölt fekete bors, ízlés szerint, literenként: 1 késhegynyi nátrium-benzoát.
Nálam a borecet Tokaji Furmintból készült, amit tárkonnyal ízesítettek.










Elkészítése:

Először elkészítjük a paradicsom levét. Ennek mennyiségét úgy mérjük ki, hogy a megmosott paradicsomokat üvegbe töltjük, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi. A vizet lemérjük, ennyi a szükséges folyadék, amelyet fele ecet, fele bor arányban készítünk el a víz felével .Annyi sót és őrölt borsot szórunk bele, hogy megízlelve jó fűszeresnek érezzük. A tartósítót is belekeverjük. Ráöntjük a levet, és azonnal légmentesen lekötjük




Felhasználáskor a paradicsomokat hideg vízben kiáztatjuk, majd letörölgetjük. Szendvicseket vagy salátát is díszíthetünk vele, pontosan olyan, mint a friss.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése