Hozzávalók:
jó kemény, de érett paradicsom, tetszés szerinti
mennyiségben, száraz fehérbor és borecet fele-fele arányban, víz,só és őrölt
fekete bors, ízlés szerint, literenként: 1 késhegynyi nátrium-benzoát.
Nálam a borecet Tokaji Furmintból készült, amit tárkonnyal ízesítettek.
Nálam a borecet Tokaji Furmintból készült, amit tárkonnyal ízesítettek.
Elkészítése:
Először elkészítjük a paradicsom levét. Ennek mennyiségét
úgy mérjük ki, hogy a megmosott paradicsomokat üvegbe töltjük, majd annyi vizet
öntünk rá, amennyi jól ellepi. A vizet lemérjük, ennyi a szükséges folyadék,
amelyet fele ecet, fele bor arányban készítünk el a víz felével .Annyi sót és
őrölt borsot szórunk bele, hogy megízlelve jó fűszeresnek érezzük. A tartósítót
is belekeverjük. Ráöntjük a levet, és azonnal légmentesen lekötjük
Felhasználáskor a paradicsomokat hideg vízben kiáztatjuk,
majd letörölgetjük. Szendvicseket vagy salátát is díszíthetünk vele, pontosan
olyan, mint a friss.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése