2013. szeptember 23., hétfő

Minions hadsereg

Hozzávalók

Muffinokhoz:
  • 2 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 6 ek kristálycukor
  • 2 dl kefir
  • 18 dkg olvasztott vaj
  • 20 ek liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 3 ek kakaópor 

Krémhez:
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 20 dkg porcukor
  • kék ételfesték 

A minions-okhoz:
  • 6 db babapiskóta
  • 20 dg fehér kör alakú Pez cukorka
  • tortadara
  • ét csokoládémáz vagy barna dekor toll

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tojást kikeverem a cukorral, a kefirrel és a vajjal. A száraz hozzávalókat is összekeverem, majd apránként hozzáadom a tojásos masszához. A tésztát a muffin papírokkal bélelt formákba adagolom, úgy, hogy a formákat csak 2/3-ad részig töltöm.
25-30 perc alatt (tűpróbáig) sütöm).
Amíg a muffin sül a krém hozzávalóit habosra kikeverem, majd hűtőbe teszem.


A Minions-okhoz a babapiskótákat félbe vágom.
A cukorkák egyik oldalára nyomok egy kis csokimázat, majd szemmagasságban elhelyezem őket a piskótákon.
A cukrok közepébe a mázzal szemet rajzolok, majd kialakítom a szájat és a szemüveg szárát is. Fogvájóval, vagy hústűvel három lyukat szúrok a fejükre. Ezekbe kerülnek a hajszálak, vagyis a tortadarák.

Ha a muffinok elkészültek, megvárom, amíg kihűlnek teljesen.
Hogy a Minions-ok biztosan álljanak, a muffinok tetejét vízszintesre vágom.



A kék krémet Krémharmónikába (habzsákba) töltöm, a muffinok tetejét bevonom vele. A krémbe beleállítom a Minions-okat.

Sokan kérdezték, hogy mióta kerek a PEZ cukorka, és hogy az már csak szögletesben létezik. Hát íme, a bizonyíték, hogy van kerek is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...