Hozzávalók
Tészta:
- 6 tojás
- 38 dkg cukor
- 25 dkg olvasztott margarin
- 12 dkg Mascarpone
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1,5 cs sütőpor
Töltelék:
- 75 dkg reszelt alma
- 2 citrom héja és leve
- 2 cs vaníliás cukor
- Ízlés szerint és alma édességétől függően porcukor
- 2 cs Dr. Oetker Rétes fix
Elkészítés:
Először összeállítjuk az alma tölteléket.
Ehhez a megpucolt és magházától megszabadított almát összedaraboljuk a KombiSéfben.
Hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, majd a Rétesfixet. Ez azért jó, mert így
nem kell kinyomkodni az almát, és nem is ázik el a tészta, mivel a Rétesfix
megköti a nedvességet.
Félretesszük az almát, amíg elkészítjük a
tésztánkat.
A tojásokat kikeverjük a cukorral,
vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a Mascarponét, tovább keverjük.
Ezután az olvasztott vajjal és a sütőporos
liszt felével keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is.
Az UltraPro Lasagna sütő alját kikenjük
margarinnal, majd lisztezzük.
A tészta felét beleöntjük, elsimítjuk. Erre
kerül az almatöltelék, majd a tészta másik fele. 160 fokon tűpróbáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése