2013. szeptember 19., csütörtök

Mascarpones-kevert almás sütemény

Hozzávalók

Tészta:

  • 6 tojás
  • 38 dkg cukor
  • 25 dkg olvasztott margarin
  • 12 dkg Mascarpone
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1,5 cs sütőpor
Töltelék:

  • 75 dkg reszelt alma
  • 2 citrom héja és leve
  • 2 cs vaníliás cukor
  • Ízlés szerint és alma édességétől függően porcukor
  • 2 cs Dr. Oetker Rétes fix
Elkészítés:




Először összeállítjuk az alma tölteléket. Ehhez a megpucolt és magházától megszabadított almát összedaraboljuk a KombiSéfben. Hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, majd a Rétesfixet. Ez azért jó, mert így nem kell kinyomkodni az almát, és nem is ázik el a tészta, mivel a Rétesfix megköti a nedvességet.
Félretesszük az almát, amíg elkészítjük a tésztánkat.



A tojásokat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a Mascarponét, tovább keverjük.
Ezután az olvasztott vajjal és a sütőporos liszt felével keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is.







Az UltraPro Lasagna sütő alját kikenjük margarinnal, majd lisztezzük.


A tészta felét beleöntjük, elsimítjuk. Erre kerül az almatöltelék, majd a tészta másik fele. 160 fokon tűpróbáig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése