2013. szeptember 6., péntek

Körtechutney

Hozzávalók:
  • ½ kg tisztított, érett körte
  • 1 kis darabka egész fahéj
  • 3-4 db egész szegfűszeg
  • 1,5 cm-nyi friss gyömbér
  • 1 db friss chilipaprika
  • 3 ek almaecet
  • 1 mk kis só (csapott)
  • 2-3 ek cukor
  • pár dkg aszalt vörösáfonya és mazsola

Elkészítés:
A magházától, héjától megszabadított jó érett körtét feldaraboljuk, beletesszük egy Mesterszakács Főzőedénybe.
Hozzáadjuk a fűszereket.
A Chilipaprikából az eret és a magokat eltávolítjuk, és jó apróra vagdaljuk. A gyömbért is meghámozzuk és szintén apróra vágva adjuk a körtéhez.
Feltesszük főni a chutney-t. Addig főzzük, amíg a főzőkanállal kivett chutney nem esik le az oldalára fordított kanálról.
Forrón csírátlanított üvegbe merjük a chutney-t, azonnal lezárjuk, és fejre állítjuk. Fejre állítva szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...