Hozzávalók:
- ½ kg tisztított, érett körte
- 1 kis darabka egész fahéj
- 3-4 db egész szegfűszeg
- 1,5 cm-nyi friss gyömbér
- 1 db friss chilipaprika
- 3 ek almaecet
- 1 mk kis só (csapott)
- 2-3 ek cukor
- pár dkg aszalt vörösáfonya és mazsola
Elkészítés:
A magházától,
héjától megszabadított jó érett körtét feldaraboljuk, beletesszük egy Mesterszakács
Főzőedénybe.
Hozzáadjuk a
fűszereket.
A Chilipaprikából
az eret és a magokat eltávolítjuk, és jó apróra vagdaljuk. A gyömbért is
meghámozzuk és szintén apróra vágva adjuk a körtéhez.
Feltesszük főni a
chutney-t. Addig főzzük, amíg a főzőkanállal kivett chutney nem esik le az
oldalára fordított kanálról.
Forrón
csírátlanított üvegbe merjük a chutney-t, azonnal lezárjuk, és fejre állítjuk.
Fejre állítva szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése