- 2 kg ponty szelet
- 1 kg hagyma
- só
- cukor
- egész bors
- babérlevél
- 4,5 l víz
- 5 dl 10%-os ecet
- liszt
- 6 db tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A
halszeleteket besózzuk, egy órát hagyjuk állni.
A tojásokat sózzuk,
felverjük.
A panírozáshoz
elkészítjük a lisztet, tojást és zsemlemorzsát. Bepanírozzuk a halszeleteket,
majd bő olajban kisütjük.
Közben
elkészítjük az ecetes levet.
A vízhez
hozzáöntjük az ecetet, ízlés szerint ízesítjük sóval és cukorral, egész borssal
és babérlevéllel. Forraljuk fel.
Míg a hal
sül, az ecet pedig forr, megpucoljuk a hagymát. Vékony karikákra szeleteljük a
hagymákat.
A 6 literes tálba
egy sor halat teszünk, erre egy sor hagyma kerül. Így rakosgatjuk felváltva a
halat és a hagymát. Záró sorként a tetejére hagyma kerüljön.
A forró
ecetes levet a halra öntjük. Hagyjuk hűlni és mikor már beszívott a hal az
ecetből, akkor pótoljuk. Mikor készen vagyunk, a tálat a tetejével lezárjuk és
pár napig így érleljük az ecetes halunkat.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése