2013. január 10., csütörtök

Egreshab

Hozzávalók:
  • 1 üveg egres kompót (nyáron friss egresből készítem, fél literes pohárnyi egresből)
  • 5 egész tojás
  • 3 vagy 5 ek barna cukor vagy sima kristálycukor
  • 1 cs.vaníliás cukor
Elkészítés:
A befőttet átöntjük egy főzőedénybe és felforraljuk. Főzni nem kell! Amennyiben szükséges tehetünk hozzá még cukrot. 
Ha frissből készítjük: a megtisztított, megmosott egrest egy lábasba tesszük, 2 kanál cukorral és annyi vízzel, ami épp csak ellepi és felforraljuk. Amint forr kész is.


Az egész tojásokat egy tálba ütjük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és jó habosra kikeverjük. Minél tovább habosítjuk, annál szebbé, krémesebbé válik a tojáshabunk.

A forró egrest a tojáshoz öntjük, elkeverjük és kész az egreshabunk.


Én langyosan is szeretem, de természetesen behűtve az igazi.

Fagyis kelyhekben tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...