2013. január 10., csütörtök

Egreshab

Hozzávalók:
  • 1 üveg egres kompót (nyáron friss egresből készítem, fél literes pohárnyi egresből)
  • 5 egész tojás
  • 3 vagy 5 ek barna cukor vagy sima kristálycukor
  • 1 cs.vaníliás cukor
Elkészítés:
A befőttet átöntjük egy főzőedénybe és felforraljuk. Főzni nem kell! Amennyiben szükséges tehetünk hozzá még cukrot. 
Ha frissből készítjük: a megtisztított, megmosott egrest egy lábasba tesszük, 2 kanál cukorral és annyi vízzel, ami épp csak ellepi és felforraljuk. Amint forr kész is.


Az egész tojásokat egy tálba ütjük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és jó habosra kikeverjük. Minél tovább habosítjuk, annál szebbé, krémesebbé válik a tojáshabunk.

A forró egrest a tojáshoz öntjük, elkeverjük és kész az egreshabunk.


Én langyosan is szeretem, de természetesen behűtve az igazi.

Fagyis kelyhekben tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókusz kocka

  Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg cukor 2 dl tej 1 cs. sütőpor 1 egész tojás 5 dkg vaj 3 ek olvasztott méz citromhéj őrölt fahéj őrölt sze...