- 1 üveg egres kompót (nyáron friss egresből készítem, fél literes pohárnyi egresből)
- 5 egész tojás
- 3 vagy 5 ek barna cukor vagy sima kristálycukor
- 1 cs.vaníliás cukor
Elkészítés:
A befőttet átöntjük egy főzőedénybe és felforraljuk. Főzni nem kell! Amennyiben szükséges tehetünk hozzá még cukrot.
Ha frissből készítjük: a megtisztított, megmosott egrest egy lábasba tesszük, 2 kanál cukorral és annyi vízzel, ami épp csak ellepi és felforraljuk. Amint forr kész is.
Az egész tojásokat egy tálba ütjük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és jó habosra kikeverjük. Minél tovább habosítjuk, annál szebbé, krémesebbé válik a tojáshabunk.
A forró egrest a tojáshoz öntjük, elkeverjük és kész az egreshabunk.
Én langyosan is szeretem, de természetesen behűtve az igazi.
Fagyis kelyhekben tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése