2013. január 8., kedd

Lángos



Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő vagy 1 cs. instant élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 0,5 dl langyos tejszín (habtejszín folyékony állapotában)
  • 2 ek tejföl (lehet kefir, de akár aludttej is vagy natúr joghurt)
  • 2 dkg só
  • 1 dkg cukor
  • 0,25 dl étolaj
  • 1 egész tojás

Sütéshez:
  • olaj

Tálaláshoz:
  • tejföl
  • reszelt sajt
  • fokhagyma

Elkészítés:
A hozzávalókból lágy közepesen lágy tésztát készítünk a Duplafalú Ablakos Kelesztőben. Duplájára kelesztjük.


Amikor megkelt a tészta, még egyszer jól átdolgozzuk, hogy szép hólyagos és sima legyen.

Kistányérba öntönk egy kevés olajat és ebbe mártjuk a kezünket.

Olajos kézzel őszibarack nagyságú gombócokat formálunk. Minden kis gombócot együvé dolgozunk, majd szépen óvatosan a kezünkkel vagy kézfejünk segítségével kinyújtunk.


A Mesterszakács Wokban bő olajat hevítünk, és mikor meleg beletesszük a lángos tésztát. kb. 1-1,5 perc alatt meg kell sülnie az egyik oldalnak, majd a Mesterfogás Grill Szettel könnyedén megfordítjuk és újabb 1 – 1,5 perc alatt készre sütjük.


A 4 literes Ovális Tálalómesterbe állítgatjuk a kész lángosokat, hogy a felesleges olaj, lecsepegjen róluk.

Mikor mind kisült, fokhagymával bedörzsöljük, tejföllel megkenjük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...