Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő vagy 1 cs. instant élesztő
- 2 dl langyos tej
- 0,5 dl langyos tejszín (habtejszín folyékony állapotában)
- 2 ek tejföl (lehet kefir, de akár aludttej is vagy natúr joghurt)
- 2 dkg só
- 1 dkg cukor
- 0,25 dl étolaj
- 1 egész tojás
Sütéshez:
- olaj
Tálaláshoz:
- tejföl
- reszelt sajt
- fokhagyma
Elkészítés:
A
hozzávalókból lágy közepesen lágy tésztát készítünk a Duplafalú Ablakos Kelesztőben. Duplájára kelesztjük.
Amikor
megkelt a tészta, még egyszer jól átdolgozzuk, hogy szép hólyagos és sima
legyen.
Kistányérba
öntönk egy kevés olajat és ebbe mártjuk a kezünket.
Olajos
kézzel őszibarack nagyságú gombócokat formálunk. Minden kis gombócot együvé
dolgozunk, majd szépen óvatosan a kezünkkel vagy kézfejünk segítségével
kinyújtunk.
A Mesterszakács Wokban bő olajat hevítünk,
és mikor meleg beletesszük a lángos tésztát. kb. 1-1,5 perc alatt meg kell sülnie
az egyik oldalnak, majd a Mesterfogás
Grill Szettel könnyedén megfordítjuk és újabb 1 – 1,5 perc alatt készre
sütjük.
A 4 literes Ovális Tálalómesterbe
állítgatjuk a kész lángosokat, hogy a felesleges olaj, lecsepegjen róluk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése