2013. január 30., szerda

Töltött burgonya



Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • ½ kg darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • kömény
  • 1 kk őrölt fűszerpaprika
  • kb. 2 ek étolaj
  • vaj a tepsi kikenéséhez (kb. 1 ek- nyi)


Elkészítés:
A darált húsból a fűszerekkel pörköltet készítek egy Mesterszakács Főzőedényben.
Közben a krumplit meghámozom a TW Zöldséghámozóval, majd kifúrom a krumpli fúróval a közepüket.

A krumpli spirálokat bő olajban kisütöm.



Mikor a pörkölt elkészült, ez kb. a Mesterszakács Főzőedényben 10 perc, hagyom langyosra hűlni.
Az UltraPro Lasagna Sütőt kikenem vajjal vagy margarinnal.
Megtöltöm a kivájt krumplikat a pörkölttel. Szépen sorba belerakom a Lasagna Sütőbe.
A pörkölt szafttal, ami megmaradt meglocsolom, frissen őrölt borssal fűszerezem, ráteszem az edény tetejét és 180 fokon szép pirosra sütöm.



Savanyúsággal kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...