Hozzávalók:
- 2 sertésláb félbevágva hosszában
- 1 jó húsos csont
- 2 nagy fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek só
- 1 ek házi vegeta
- 15 - 20 szem egész fekete bors
Elkészítés:
Ez a
kocsonya nagyon eltér a tőlem megszokottól, ugyanis egy csomag sertésláb akadt
a kezembe a fagyasztóban pakolászáskor, amit már el is felejtettem, hogy
létezik még. Egyéb okok miatt ki kellett ürítenem a fagyasztót és a másikba
sehogy nem fért bele a köröm és egy bőséges hússal megrakott levescsont.
Mit volt,
mit tennem, kocsonyát kellett főzni abból, amim volt itthon, mivel ma bolt az
nincs, hogy kiegészítőket vettem volna hozzá.
Kiolvasztottam
a húsokat, jól átmostam és beletettem a Mesterszakács
Főzőedénybe, a 7,5 literesbe. Annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje a húst.
A
krómnikkel edényekben nem forr el a víz, fedő alatt, vagy csak alig-alig, így
bőven elég annyi víz, hogy csak ellepje a húst és nem kell fél napig sem
főznünk.
Lassan
felforraltam, leszedtem a habot és beleraktam a fokhagymát, vöröshagymát, sót,
vegetát, borsot és szép lassan gyöngyözve főztem.
Mivel a
kötőanyag a sok bőrke lenne, így egy óra helyett, kettőig főztem, végig fedő
alatt, hogy biztosan megkössön a kocsonya.
Miután megfőtt,
kiszedtem a húsokat, kicsit hagytam hűlni, majd kicsontoztam és elrendeztem a
tányérokon.
A levet
leszűrtem, azt is hagytam hűlni és konyhai papírtörlővel leitattam a tetejéről
a felesleges zsírt, majd a húsokra mertem.
Hűvös
helyen hagyom kihűlni, és megdermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése