2013. január 30., szerda

Foszlós kalács



Hozzávalók:
  • 4 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 ek cukor
  • Fél liter tejet 
  • 1db tojás sárgája
  • pici só
  • kb. 80 dkg liszt
  • 10 dkg vaj 

Elkészítés:


Az élesztőt a cukorral az 1 dl langyos tejben felfuttatjuk.
Annyi liszttel bedagasztjuk, amennyit felvesz.


3 cipót készítünk belőle, és kelesztőkbe tesszük.
Mindegyiket duplájára kelesztjük.


Ha megkelt, langyosítunk 10 dkg vajat.


A 3 részt kinyújtjuk, és egyenként megkenjük az olvasztott vajjal, összetekerjük, mint a bejglit + még hosszában spirál alakban, és S alakban tesszük sülni, vagy hármas fonatot készítünk belőle.
Egyik cipó lehet kakaós is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...