Hozzávalók:
- 4 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 ek cukor
- Fél liter tejet
- 1db tojás sárgája
- pici só
- kb. 80 dkg liszt
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral az 1 dl langyos tejben
felfuttatjuk.
Annyi liszttel bedagasztjuk, amennyit felvesz.
3 cipót készítünk belőle, és kelesztőkbe
tesszük. 
Mindegyiket duplájára kelesztjük. 
Ha megkelt, langyosítunk 10 dkg vajat. 
A 3 részt kinyújtjuk, és egyenként megkenjük
az olvasztott vajjal, összetekerjük, mint a bejglit + még hosszában spirál
alakban, és S alakban tesszük sülni, vagy hármas fonatot készítünk belőle.
Egyik cipó lehet kakaós is.






 
 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése