2013. március 2., szombat

Burgonyás cipó



Hozzávalók:
  • 25 dkg főtt burgonya
  • 2 dl burgonya főzőlé
  • 60 dkg liszt
  • 1,5 tk só + ½ mk-nyi a burgonya főzéséhez
  • 1,5 cs. instant élesztő
  • 1mk. cukor
  • 1kk kókuszzsír
Elkészítés:
A burgonyát az Univerzális Zöldséghámozóval meghámozom, majd a TW Új Generációs Konyhai Késsel kockákra vágom.

A Mesterszakács Nyeles Főzőedényben, annyi vízben, ami éppen ellepi, puhára főzöm, kicsi sót adva hozzá.

Mikor megfőtt a burgonya, leöntöm róla a vizet, és a Mesterfogás Krumplinyomóval összenyomom.

A főzővízből kimérem a szükséges 2 dl-t, a Konyhaművész 0,5l-es Mérőkancsóba.
A hozzávalókat a Duplafalú Ablakos Kelesztőben összedolgozom, kelesztem.

Ha megkelt, kicsit átgyúrom.



Kerek UltraPlusz vagy Kerek UltraPro edénybe teszem, amit egy kis kókuszzsírral kikenek, a kenyér tetejét szépen bevagdosom, és ráteszem az edényre a tetejét.

180 fokon kb. 30 percig sütöm.

Ha kész, vízzel átkenem.

3-4 napig friss marad!

Az elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:
  • Duplafalú Ablakos Kelesztő vagy sima Gyorskelesztő
  • Mesterfogás Szilikon Keverő
  • UltraPlusz vagy az újabb UltraPro Kerek 2 l-es Edény
  • Szilikon Kenőecset
  • TW Digitális Konyhamérleg
  • Mesterszakács Nyeles Főzőedény 1l-es
  • Univerzális Zöldséghámozó
  • TW Új Generációs Konyhai Kés
  • Mesterfogás Krumplinyomó
  • 0,5l-es Konyhaművész Mérőkancsó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése