- 25 dkg főtt burgonya
- 2 dl burgonya főzőlé
- 60 dkg liszt
- 1,5 tk só + ½ mk-nyi a burgonya főzéséhez
- 1,5 cs. instant élesztő
- 1 mk. cukor
- 1 kk kókuszzsír (sertészsír vagy vaj/margarin is jó)
A burgonyát meghámozom, majd kockákra vágom.
Annyi vízben, ami éppen ellepi, puhára főzöm, kicsi sót adva hozzá.
Mikor megfőtt a burgonya, leöntöm róla a vizet, és krumplinyomóval összenyomom.
A főzővízből kimérem a szükséges 2 dl-t.
A hozzávalókat kelesztőtálban összedolgozom, kelesztem.
Kerek edénybe vagy jénai tálba teszem, amit egy kis kókuszzsírral kikenek, a kenyér
tetejét szépen bevagdosom, és ráteszem az edényre a tetejét. Jénainál a sütőpapír jobb megoldásnak bizonyult nálam.
180-200 fokon kb. 30
percig sütöm.
Ha kész, vízzel átkenem.
Ha kész, vízzel átkenem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése