2013. március 2., szombat

Burgonyás cipó


Hozzávalók:
  • 25 dkg főtt burgonya
  • 2 dl burgonya főzőlé
  • 60 dkg liszt
  • 1,5 tk só + ½ mk-nyi a burgonya főzéséhez
  • 1,5 cs. instant élesztő
  • 1 mk. cukor
  • 1 kk kókuszzsír (sertészsír vagy vaj/margarin is jó)
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, majd kockákra vágom.

Annyi vízben, ami éppen ellepi, puhára főzöm, kicsi sót adva hozzá.

Mikor megfőtt a burgonya, leöntöm róla a vizet, és krumplinyomóval összenyomom.

A főzővízből kimérem a szükséges 2 dl-t.
A hozzávalókat kelesztőtálban összedolgozom, kelesztem.

Ha megkelt, kicsit átgyúrom.

Kerek edénybe vagy jénai tálba teszem, amit egy kis kókuszzsírral kikenek, a kenyér tetejét szépen bevagdosom, és ráteszem az edényre a tetejét. Jénainál a sütőpapír jobb megoldásnak bizonyult nálam.




180-200 fokon kb. 30 percig sütöm.

Ha kész, vízzel átkenem.

3-4 napig friss marad!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Krumpli berét

  Hozzávalók: 2 nagy tenyérnyi krumpli 1 db tojás 1 ek liszt só bors fokhagyma (opcionális) Elkészítés: A krumplit meghámozo...