2013. március 31., vasárnap

Egyiptomi illatfelhős muffin



Hozzávalók: 
Tészta:
  • 1 és ¾ csésze liszt
  • 1,5 kávéskanál sütőpor
  • fél kávéskanál só
  • fél kávéskanál szerecsendió
  • ¾ csésze cukor
  • 1 tojás
  • 1/3-ad csésze olaj
  • fél csésze tej 

Tetejéhez:
  • ¾ csésze cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • ¼ kávéskanál szerecsendió
  • fél csésze
  • olvasztott vaj

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.


A Konyhaművész Pro Tálban habosra keverjük a cukrot a tojással és az olajjal.
A lisztet összekeverjük egy Új Hullám Tányérban a sütőporral, a sóval és a szerecsendióval. A lisztes keveréket kicsinyenként a cukros masszához adagoljuk felváltva a tejjel.
A tésztát átöntjük a tésztaadagolóba és a muffin formákat ¾ részig megtöltjük.
Tűpróbáig sütjük, ez kb. 20-25 perc.






Közben összekeverjük a cukrot a szerecsendióval és a fahéjjal.
A vajat megolvasztjuk és sütés után azonnal az olvasztott vajba mártjuk a muffinokat, majd az illatos cukorba.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...