Hozzávalók:
Tészta:
- 1 és ¾ csésze liszt
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- fél kávéskanál só
- fél kávéskanál szerecsendió
- ¾ csésze cukor
- 1 tojás
- 1/3-ad csésze olaj
- fél csésze tej
Tetejéhez:
- ¾ csésze cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- ¼ kávéskanál szerecsendió
- fél csésze
- olvasztott vaj
Elkészítés:
A sütőt
előmelegítjük 180 fokra.
A Konyhaművész
Pro Tálban habosra keverjük a cukrot a tojással és az olajjal.
A lisztet
összekeverjük egy Új Hullám Tányérban a sütőporral, a sóval és a
szerecsendióval. A lisztes keveréket kicsinyenként a cukros masszához adagoljuk
felváltva a tejjel.
A tésztát
átöntjük a tésztaadagolóba és a muffin formákat ¾ részig megtöltjük.
Tűpróbáig sütjük,
ez kb. 20-25 perc.
Közben
összekeverjük a cukrot a szerecsendióval és a fahéjjal.
A vajat
megolvasztjuk és sütés után azonnal az olvasztott vajba mártjuk a muffinokat,
majd az illatos cukorba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése