2013. március 31., vasárnap

Karamell szelet



Hozzávalók:
Tészta:
  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 cs karamell puding
  • 1 ek liszt
  • 1 sütőpor 

Krém:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 1 cs karamell puding
  • 25 dkg vaj vagy margarin 

Csokimáz:
  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dkg kakaó
  • 5 ek tej
  • 10 dkg vaj 

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.


A Konyhaművész Pro Tálban kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Hozzáadjuk a cukrot, amivel addig verjük, míg az feloldódik. Hozzáadjuk a tojások sárgáját is, azt is jól elkeverjük, majd végül a sütőporos lisztet és a pudingport is elvegyítjük a masszában.

A tepsit zsírozzuk, lisztezzük, beleöntjük a piskóta masszát, és tűpróbáig sütjük.
Miután megsült, kiborítjuk a deszkára, egy másik deszka segítségével megfordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.




Közben elkészítjük a krémet.
A 2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben megpirítjuk a cukrot. Felengedjük a tejjel, és néha megkevergetve hagyjuk felolvadni a pirított cukrot. Vigyázat elején kifuthat a tej!!
Mikor felolvadt teljesen a karamellizált cukor, belekeverjük a pudingot, és jó sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni a pudingot.
Közben a vajat jól kikeverjük és miután a pudingunk is kihűlt, a kettőt összekeverjük.











A kész krémet a piskóta tetejére kenjük.

A csoki mázhoz a cukrot a kakaóporral elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, és sűrűre főzzük. Belekeverjük a vajat, és a krém tetejére kenjük. 















Szóró cukorral díszíthetjük vagy ki-ki ízlése szerint.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...