Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 2 cs karamell puding
- 1 ek liszt
- 1 sütőpor
Krém:
- 20 dkg kristálycukor
- 3 dl tej
- 1 cs karamell puding
- 25 dkg vaj vagy margarin
Csokimáz:
- 20 dkg cukor
- 2,5 dkg kakaó
- 5 ek tej
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük
170 fokra.
A Konyhaművész
Pro Tálban kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Hozzáadjuk a cukrot,
amivel addig verjük, míg az feloldódik. Hozzáadjuk a tojások sárgáját is, azt
is jól elkeverjük, majd végül a sütőporos lisztet és a pudingport is elvegyítjük
a masszában.
A tepsit
zsírozzuk, lisztezzük, beleöntjük a piskóta masszát, és tűpróbáig sütjük.
Miután megsült,
kiborítjuk a deszkára, egy másik deszka segítségével megfordítjuk, és hagyjuk
teljesen kihűlni.
Közben
elkészítjük a krémet.
A 2,4 l-es
Mesterszakács Nyeles Főzőedényben megpirítjuk a cukrot. Felengedjük a
tejjel, és néha megkevergetve hagyjuk felolvadni a pirított cukrot. Vigyázat
elején kifuthat a tej!!
Mikor felolvadt
teljesen a karamellizált cukor, belekeverjük a pudingot, és jó sűrűre főzzük.
Hagyjuk kihűlni a pudingot.
Közben a vajat
jól kikeverjük és miután a pudingunk is kihűlt, a kettőt összekeverjük.
A kész krémet a
piskóta tetejére kenjük.
A csoki mázhoz a
cukrot a kakaóporral elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, és sűrűre főzzük.
Belekeverjük a vajat, és a krém tetejére kenjük.
Szóró cukorral díszíthetjük
vagy ki-ki ízlése szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése