2013. március 31., vasárnap

Keksztekercs



Hozzávalók:
Tészta:
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaó
  • 2 dkg lekvár
  • ½ dl rum
  • tej 

Krém:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor

Nyújtáshoz:
  • porcukor 

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a Konyhaművész Pro Tálban. Tejet mindig csak picit adunk hozzá, csak annyit, hogy jól összegyúrható, majd nyújtható legyen.
A vajat egy másik Konyhaművész Pro Tálban kikeverjük jól a cukorral.
A tésztát 3 részre osztjuk.

A Gyúrólapot porcukrozzuk, és a tésztát szép vékonyra kinyújtjuk a Nyújtóval.
A krémet is 3 részre osztjuk, és a kinyújtott keksz tésztánkat a Cukrász Spatula segítségével megkenjük, majd feltekerjük.

A tekercseket alufóliába csomagoljuk és szeletelésig a hűtőben tartjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...