Hozzávalók:
Gyors kovászhoz:
- 250 gr liszt
- 6 gr élesztő
- 195 ml víz
Kenyérhez:
- Gyors kovász
- 375 gr liszt
- 210 ml víz
- 25 gr vaj
- 10 gr élesztő
- 12 gr só
- 1 ek ecet
- 2 ek burgonyapehely
Elkészítés:
Először a
gyors kovászt készítjük el, még hozzá a kenyér sütése előtti estén.
Összedolgozzuk a
hozzávalókat az 1,5l-es Duplafalú Ablakos Kelesztőbe. Lezárjuk a
tetejével és hagyjuk a konyhapulton reggelig kelni.
Másnap reggel a 3l-es
Duplafalú Ablakos Kelesztőbe beletesszük a további hozzávalókat, a gyors kovásszal
együtt.
Lezárjuk a
kelesztőt és hagyjuk kelni kb. 30 percig. Ezután jól átdolgozzuk a tésztánkat.
Lezárjuk a tálat, és újra megkelesztjük a kenyértésztánkat. Miután duplájára
kelt, kitesszük a konyhapultra vagy a Gyúrólapunkra a megkelt tésztát,
és jól átdolgozzuk, hogy a levegő minél jobban kimenjen a tésztából. Ha bent
hagyjuk, akkor nagyon lyukacsos lesz a kenyerünk belseje.
Ezután a 2
l-es UltraPro Edényünket befújjuk a Penti sütőspray-vel vagy
vékonyan, kiolajozzuk.
Beletesszük a jól
átdolgozott tésztát és lefedjük az edényt a tetejével, és megint hagyjuk, hogy
duplájára megkeljen. Miután megkelt a Konyhai Ollóval 3 helyen bevágjuk.
Befújjuk vízzel a kenyeret és 230 fokos sütőben 30 percet sütjük, majd 200
fokra mérsékeljük a sütő hőfokát, és így készre sütjük. Kb. ez még 20 percet
vesz igénybe. A tető végig rajta marad az UltraPro Edényen.
Miután megsült a
kenyér, rácsra borítjuk, és jól bespricceljük vízzel.
Kb. 45-50 perc
múlva szépen szeletelhető a TW Kenyérvágó Késsel.
Vigyázat, gyorsan
fogy!
Nagyon finom
kenyér!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése