Hozzávalók:
- maradék leveshús, vagy akár sült húsok is lehetnek (kb. 20 dkg lehetett)
- maradék sárgarépa a húslevesből (3 db volt)
- 25 dkg párolt borsó
- 25 dkg párolt kukorica
- 2 dl uborkás-snidlinges tartármártás maradék
- 2 merőkanálnyi húsleves
- 2 púpozott ek zselatin
- 7 db főtt, kemény tojás
- kevés olaj a forma kikenéséhez
A húst leszedjük
a csontról, és apró darabokra vagdaljuk. A sárgarépát is felkarikázzuk vagy
kockázzuk.
A borsót,
kukoricát én most konzervet használtam. Leöntöttem róluk a lét.
Egy TW
Keverőtálba bele tettem mindent, összekevertem.
A hűtőben volt a Krémkiöntőben
maradék tartármártásom, amit anno csemege uborkával és snidlinggel ízesítettem.
Az uborkát és a
snidlinget a TurbóAprítóban jó apróra vágtam, és úgy kevertem anno hozzá
a tartárhoz, amihez természetesen a majonézt is házilag készítettem el a Konyhai
Mindenttudóban. Ennek receptjét a végén leírom majd.
A tojásokat jó
keményre megfőztem az 1l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben.
Megpucoltam és egyben hagytam.
A Desszertes
Gyűrűt vékonyan kiolajoztam.
A húslevest
felforraltam egy másik 1l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben. Levettem
a tűzhelyről és a Nagy Fűszeres szóró részével a zselatint szép lassan a
forró levesbe kevertem a Mesterfogás Habverővel.
A zselatinos
levest a tálban levő keverékhez öntöttem. Jól eldolgoztam a hozzávalókkal.
A Desszertes
Gyűrűbe egy réteg keveréket tettem, óvatosan a munkalaphoz ütögettem a
formát, hogy egyenletesen, levegő buborékok nélkül eligazodjon a masszám.
Sorban ráhelyeztem az egész tojásokat, kicsit belenyomva a masszába.
Ráhalmoztam a
maradék masszát, közben többször óvatosan a munkalaphoz ütögettem a formát és
kezemmel az oldalát is, megütögettem, hogy mindenhova eljusson a massza.
Miután megtelt a
forma, lezártam a Desszertes Gyűrűt a tetejével és a hűtőbe tettem
pihenni.
Pár óra múlva
kiborítható, szeletelhető lesz, de jobb, ha akár egy éjszakán át a hűtőben
hagyjuk kötni.
Tálaláskor
tálcára borítjuk, a Mesterfogás Tortalapáttal szépen tudjuk szeletelni.
Kínálhatjuk sült húsok mellé, vagy friss UltraProban készült kenyérrel,
de akár magában is fogyasztható.
Húsvétkor
hidegtálakra szervírozhatjuk.
Majonéz
Hozzávalók:
- 2 db tojás sárgája
- 3 dl olaj
- 0,6 dl tejföl
- 2 tk mustár
- só
- bors
- porcukor
- 0,3 dl citromlé
Elkészítés:
Az olaj
kivételével a hozzávalókat beletesszük a Konyhai Mindenttudóba, amibe
előzőleg a keverőlapátot helyeztük bele.
Jól kikeverjük.
Ráhelyezzük a tölcsért a Konyhai Mindenttudóra és folyamatos keverés
közben, hozzáadagoljuk az olajat. Szép simára keverjük.
Harmónia
Krémkiöntőkben a hűtőben
tároljuk.
Később ízlés szerint
készíthetünk tejföl és friss fűszerek hozzáadásával finom tartármártásokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése