2013. március 31., vasárnap

Costa Rica muffin





Hozzávalók:
  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg étkezési keményítő
  • 20 dkg cukor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 2 ek Costa Rica rum (jó a sima is)
  • 2 dl olaj
  • 4 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipetnyi só 

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A lisztet elkeverjük a keményítővel, sütőporral, csipetnyi sóval, és a vaníliás cukorral, egy Új Hullám tányérban.




A Konyhaművész Pro Tálba a tojásokat az olajjal, a rummal és a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a lisztes keveréket.
A tésztát beletöltjük a tésztaadagolóba és a szilikon muffin formákat ¾ részig megtöltjük.















Tűpróbáig sütjük, ez kb. 20-25 perc.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...