Több mint
fél éve beszereztem egy Tupperware
Szilikon Bonbonformát. Raktam ide, tettem oda, nézegettem, számtalanszor
megvettem a kinézett bonbonhoz valókat, de csak nem akartak elkészülni a
bonbonkák. A hozzávalók, meg mindig szépen elkoptak a spájz polcról.
Ma este
olvasgatva, nézegetve Bonbon Mánia oldalát, receptjét,
körbe néztem, hogy ugyan miből dobhatnék össze egy kis nassolni valót. Na
persze kértem kis segítséget az Édességrajongók klubjában a Facebookon, ahol a lányok készségesen segítettek is.
Spájzba be,
nézek jobbra, csoki van, másik oldalon marcipán, kivi, lime. Na, gondoltam,
valamit összekutyulok ezekből.
Kissé
izgultam, hogy addig oké, amíg kence-ficélek, krémet főzök, betöltöm a
formámba. Na, de ki is fog jönni? Hát, majd kiderül. Vagy beborul?
Türelmesen
vártam, kukucskáltam, néztem vajon megpróbáljam kiszedni már? Vagy hagyjam még?
Na, mi tévő legyek??
Este negyed
1o-kor gondoltam, kiszedegetem a hirtelen felindulásból készített bonbont,
lesz, ami lesz. Kár volt. Ugyanis nem
mindegyik jött ki egészben.
Lehet
vékonyan kentem ki? Vagy még várnom kellett volna a kiszedéssel? Na, nem baj.
Ízre nagyon finom, el fog fogyni a kis hiba ellenére is.
Első
próbálkozásra nem is rossz. Biztos készülni fog még máskor is bonbon nálam.
Lássuk a
receptet.
Kivis – marcipános bonbon
Hozzávalók:
- 15 dkg 75%-os csokoládé
- 5 db kivi
- 1 kis Lime
- 10 dkg marcipán
- 1,5 ek méz
- egy kis vanília aroma
Elkészítés:
A kiviket
vékonyan megpucolom az Új Generációs
Előkészítő Késsel és el is
darabolom.
Beleteszem
a Mesterszakács 1l-es Nyeles Főzőedénybe
és rúd mixerrel összeturmixszolom.
Felteszem
forrni. Hozzáadom a lime levet, mézet és felére összefőzöm.
Közben lereszelem a
marcipánt is.
Mikor
felére elfőtt a kivi, kifőtt a víztartalom zöme, belekeverem a marcipánt, de
már levettem a tűzről, nem főzzük tovább. Teljesen kihűtöm, majd beteszem a
hűtőbe.
A Mesterszakács Habüstbe beledarabolom a
csokit. Egy Mesterszakács Nyeles
Főzőedénybe vizet teszek, erre ráteszem a habüstöt, de az üst alját ne érje
a víz. Lassan felolvasztom a csokit.
A Szilikon
Kenő Ecset segítségével kikenem a Szilikon
Bonbon Formát.
Beteszem 5 percre a fagyasztóba, majd újabb csoki réteget
viszek a formába az ecsettel és megint mehet a fagyasztóba. Még egyszer
megismétlem, így 3 réteg csoki kerül a formába.
Mikor a 3-ik réteg is megkötött
kiveszem a hűtőből a krémet és beleteszem a Krémharmónikába, ráteszek egy
nyomócsövet és a bonbonokat megtöltöm a krémmel úgy, hogy a bonbonok
lezárásához hagyok helyet.
A formát most a sima hűtőbe tettem egy órára.
Mikor
letelt az idő, a csokit újra meglangyosítom és lezárom a bonbonokat.
Megint
irány a hűtő. Én 40 perc múlva szedtem ki, kissé sikertelenül, de az íz a
lényeg.
Majd ebbe
is belejövök és akkor már szépen ki fognak jönni a bonbonjaim.
Mikulásra
újabb adagok fognak készülni.
Nagyon szépek lettek a bonbonjaid! Ügyes vagy!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, de még van mit javítani rajta. Elsőre viszont elégedett vagyok, ráadásul a krémet csak úgy magamtól készítettem,abból, amit épp találtam itthon.
VálaszTörlés