2012. november 22., csütörtök

Gombás tarja rizzsel



Hozzávalók:
  • 5 szelet tarja
  • 1 üveg vegyes gombakonzerv - Én ezt használtam: Lommee Pilztopf- ALDI-ból
  • egy kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • kömény
  • majoránna
  • házi ételízesítő
  • 1 kk őrölt fűszerpaprika
  • kevés olaj

Elkészítés:

Egy Mesterszakács Serpenyőben felforrósítunk egy evőkanálnyi olajat. A húsok mindkét felét hirtelen kisütjük, így a hús pórusai bezáródnak és az értékes anyagok a húsban tudnak maradni.

Kiszedjük a húst a serpenyőből.

A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk az Új Generációs Előkészítő Késsel és a TurbóAprítóban felaprítjuk.

Rátesszük a serpenyőben levő kis olajra, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gomba konzervet, de a levét előzőleg leöntjük, az nem kell.

Fűszerezzük a gombát, jól összekeverjük és visszatesszük a gombára a hús szeleteket.

Lassú tűzön (1-es fokozat) megpároljuk a gombáshúst.

Közben a Mikrós Rizsfőzőben elkészítjük a párolt rizst.

Itt láthatod a menetét:

Tálaláskor a rizst formázhatjuk is, vagy csak a tányérra halmozzuk. A hús szeletekre halmozzuk a gombát. A szafttal meglocsoljuk a rizst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...