Hozzávalók:
- 5 szelet tarja
- 1 üveg vegyes gombakonzerv - Én ezt használtam: Lommee Pilztopf- ALDI-ból
- egy kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- kömény
- majoránna
- házi ételízesítő
- 1 kk őrölt fűszerpaprika
- kevés olaj
Elkészítés:
Egy Mesterszakács Serpenyőben
felforrósítunk egy evőkanálnyi olajat. A húsok mindkét felét hirtelen kisütjük,
így a hús pórusai bezáródnak és az értékes anyagok a húsban tudnak maradni.
Kiszedjük a
húst a serpenyőből.
A
vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk az Új Generációs Előkészítő Késsel és a TurbóAprítóban felaprítjuk.
Rátesszük a
serpenyőben levő kis olajra, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gomba
konzervet, de a levét előzőleg leöntjük, az nem kell.
Fűszerezzük
a gombát, jól összekeverjük és visszatesszük a gombára a hús szeleteket.
Lassú tűzön
(1-es fokozat) megpároljuk a gombáshúst.
Közben a Mikrós Rizsfőzőben elkészítjük a párolt
rizst.
Itt
láthatod a menetét:
Tálaláskor
a rizst formázhatjuk is, vagy csak a tányérra halmozzuk. A hús szeletekre
halmozzuk a gombát. A szafttal meglocsoljuk a rizst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése