2012. november 17., szombat

Göngyölt és rántott pulykamell




Hozzávalók:
  • 2 x 4 nagy szelet pulykamell
  • 4 szelet füstölt tarja
  • Medve Mesterfogás – Natúr alapkrém
  • bors
  • házi ételízesítő
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:
A pulyka mellett kiklopfoljuk, sózzuk, és egy órát hagyjuk állni.

A szeleteket megkenjük a Medve Mesterfogással, rátesszük a füstölt tarját és feltekerjük. Fogvájóval megtűzzük, hogy ne essen szét.



A tojásokat felverjük, amibe frissen őrölt borsot és a házi ételízesítőt teszünk.

Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, a göngyölt és a szelet húsokat panírozzuk.

Egy tepsibe beletesszük a Szilikon Sütőlapot és rárakjuk a felgöngyölt, panírozott tekercseket.



Mellé rakjuk a sima panírozott pulykamelleket is.

A panírozott húsokat megkenjük olajjal és 170 fokon megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...