2012. november 17., szombat

Kókuszos körteleves



Hozzávalók:
  • 3 nagy körte
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • 4 ek barna cukor
  • csipetnyi só
  • 1 púpozott ek kókuszos pudingpor
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 ek citromlé

Elkészítés:
A körtéket megmossuk, vékonyan meghámozzuk, magházát kivesszük és szeletekre vágjuk. 

Citromlével meglocsoljuk, és annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi.


Hozzáadjuk a fűszereket, cukrot, sót és megfőzzük, de nem túl puhára.

A pudingport elkeverjük a tejszínnel és a körtéhez öntjük. Egyet forralunk rajta és hagyjuk kihűlni.



Tálaláskor díszíthetjük tejszínnel, amire csokit őrülünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...