2012. november 25., vasárnap

Mustáros karaj párolt zöldséggel Konvekciós sütőben



Hozzávalók:
  • 7 szelet karaj
  • Dijoni mustár
  • 25 dg zöldség keverék

Elkészítés:
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. TW Kenőecset segítségével megkenjük mindkét oldalukat mustárral és 2 órát állni hagyjuk.

Közben előkészítjük a Konvekciós sütőt, amihez kell a két rács és a párolóbetét.

Az alsó rácsra tesszük a párolóbetétet. Ebbe kerül a fagyasztott zöldség keverék.

A magas rácsra rátesszük a pácolt húst és a rácsot a zöldség fölé állítjuk.

Feltesszük a Konvekciós sütő magasító gyűrűjét és úgy kerül rá a tető.


Magasító nélkül a hús szeletek nagyon közel kerülnének a grillező részhez és elégnének.

Beállítom a sütőt 200 fokra és 30 percre. 15 perc után a húsokat megfordítom, hogy mindkét felük szépen megsüljön.


Nálunk burgonyapüré készült még mellé köretnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...