2012. november 16., péntek

Fehér kenyér



Hozzávalók:
  • 0,5 l langyos víz,
  • 1 mk. cukor,
  • 3 tk. só,
  • 1 ek. Oliva olaj vagy 3 dkg margarin,
  • 810 gramm liszt,
  • 1 cs. szárított élesztő

Elkészítés:
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében beleteszem az Ablakos Kelesztő Tálba vagy a Gyorskelesztőbe.

Kézzel vagy robotgéppel összedolgozom a tésztát. A tálra ráteszem a tetejét és duplájára kelesztem a kenyértésztát.

Miután megkelt a tészta, átdolgozom, 3 részre osztom és rudat formálok belőle. 

Az UltraPro Lasagna Sütőbe teszem a kenyereket úgy, hogy mindegyik rudat sütőpapírra teszek, hogy a tészta ne érjen össze, vagyis a papír lesz a választófal.

A Konyhai Ollóval bevagdosom a kenyeret, vízzel megspriccelem, és aki szereti, megszórhatja magokkal.



Én most egyet fenyőmaggal szórtam meg, de lehet szezám mag, napraforgó, vagy ki mit szeret.

190 fokon szép pirosra sütöm a kenyereket úgy, hogy az edényen végig rajta hagyom a tetejét.

Mikor megsült, rácsra teszem, megspriccelem vízzel, és hagyom hűlni.


1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép kenyérkék!! Ezt a receptet is ki fogom próbálni ! Köszi!!

    VálaszTörlés