Hozzávalók:
- 0,5 l langyos víz,
- 1 mk. cukor,
- 3 tk. só,
- 1 ek. Oliva olaj vagy 3 dkg margarin,
- 810 gramm liszt,
- 1 cs. szárított élesztő
Elkészítés:
A hozzávalókat a felsorolás
sorrendjében beleteszem az Kelesztő Tálba.
Kézzel vagy robotgéppel
összedolgozom a tésztát. A tálra ráteszem a tetejét és duplájára kelesztem a
kenyértésztát.
Miután megkelt a tészta, átdolgozom,
3 részre osztom és rudat formálok belőle.
Az UltraPro Lasagna Sütőbe teszem a kenyereket úgy, hogy mindegyik
rudat sütőpapírra teszek, hogy a tészta ne érjen össze, vagyis a papír lesz a
választófal.
A Konyhai Ollóval bevagdosom a kenyeret, vízzel megspriccelem, és aki
szereti, megszórhatja magokkal.
Én most egyet fenyőmaggal szórtam
meg, de lehet szezám mag, napraforgó, vagy ki mit szeret.
190 fokon szép pirosra sütöm a
kenyereket úgy, hogy az edényen végig rajta hagyom a tetejét.
Mikor megsült, rácsra teszem,
megspriccelem vízzel, és hagyom hűlni.
Nagyon szép kenyérkék!! Ezt a receptet is ki fogom próbálni ! Köszi!!
VálaszTörlés