Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 1 kg fehérrépa
- 1 nagyobb zeller
- 1 nagyobb karalábé
- 1/2 kg paradicsom
- 1/2 kg paprika
- 2 db póréhagyma
- 2 púpozott ek só
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, vékonyra szeljük és az aszalógép tálcáira rakosgatjuk és megszárítjuk.
Szárítás után ízlés szerint aprítjuk, daráljuk.
Mivel nálam nem szimpatikus a gyerekeknek, hogy nagyobb darabok vannak az ételben az ételízesítőből, így aprítógéppel jól megdaráltam, és ezt a darálékot még porítottam kávédarálóval.
Az összes zöldséget összekevertem és a teljes mennyiséghez 2 púpozott evőkanál sót kevertem. Jól záródó
Mindent Bele edényekbe tettem.
Klassz! Ennek is van előnye, de én "nedvesen" teszem el, megdarálom a nyers zöldségeket és 17% sót adok hozzá. Egész éveben eláll.
VálaszTörléshttp://hajoka.blogspot.hu/2011/09/boti-kemikalia-helyett-etelizesito-es.html
Ebben mindössze 2 ek só van és így is el fog állni, amíg persze el nem fogy. :)Mire elfogy készítem majd az utánpótlást.
TörlésÉn "nedvesen" csak a Vitaprix-et szoktam készíteni.