2012. november 18., vasárnap

Házi ételízesítő


Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 1 kg fehérrépa
  • 1 nagyobb zeller
  • 1 nagyobb karalábé
  • 1/2 kg paradicsom
  • 1/2 kg paprika
  • 2 db póréhagyma
  • 2 púpozott ek só
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, vékonyra szeljük és az aszalógép tálcáira rakosgatjuk és megszárítjuk.


Szárítás után ízlés szerint aprítjuk, daráljuk.


Mivel nálam nem szimpatikus a gyerekeknek, hogy nagyobb darabok vannak az ételben az ételízesítőből, így  aprítógéppel jól megdaráltam, és ezt a darálékot még porítottam kávédarálóval.


Az összes zöldséget összekevertem és a teljes mennyiséghez 2 púpozott evőkanál sót kevertem. Jól záródó 


Mindent Bele edényekbe tettem.


2 megjegyzés:

  1. Klassz! Ennek is van előnye, de én "nedvesen" teszem el, megdarálom a nyers zöldségeket és 17% sót adok hozzá. Egész éveben eláll.

    http://hajoka.blogspot.hu/2011/09/boti-kemikalia-helyett-etelizesito-es.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben mindössze 2 ek só van és így is el fog állni, amíg persze el nem fogy. :)Mire elfogy készítem majd az utánpótlást.
      Én "nedvesen" csak a Vitaprix-et szoktam készíteni.

      Törlés

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...