Hozzávalók:
Tészta:
- 17,5 dkg vaj
- 15 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 9 dkg cukor
- ½ kk só
Töltelék:
- 3 kisebb vagy 2 nagyobb alma
Elkészítés:
A száraz
hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
A vajat a
fél literes MikroKannában
megolvasztjuk 600 W-on 1 perc alatt.
Hozzáöntjük
a lisztes keverékhez és tésztává összedolgozzuk.
A tésztát
beletesszük egy 24 cm átmérőjű piteformába, és a Mini Nyújtóval szépen elsimítjuk úgy, hogy a peremnél is szépen
rásimuljon a tészta a formára.
Az almákat
az Új Generációs Előkészítő Késsel
megpucoljuk, kettévágjuk, magházát eltávolítjuk és felszeleteljük. Körkörösen a
tésztára rakjuk.
A tortát a Konvekciós Sütőbe helyezett alsó rácsra
tesszük, alufóliával letakarjuk.
175 fokon 20
percig sütjük fóliával, majd levesszük, 15 percig fólia nélkül, ezután még 200
fokon még 10 percig.
Sütőben hagyjuk
kihűlni, de a tetőt levesszük az UFO-ról.
Megjegyzés: A Konvekciós sütő aljába annyi
vizet teszünk, hogy az alját ellepje éppen csak.
Öntet:
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 1 ek méz
- ½ mk gyömbér
- 1-2 ek friss menta vagy citromfű levél
Elkészítés:
A tejszínt
kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mézet és a gyömbért.
Tálalás
előtt 30 percig hűtőben hűtjük.
Tipp: Akinek van kéznél friss citrom vagy
menta, keverhet hozzá 1-2 ek összevagdalt levélkét. Legjobb a TurbóAprítóban
összevágni, szép egyenletesre aprítja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése