2012. október 29., hétfő

Almatorta tejszín öntettel




Hozzávalók:

Tészta:

  • 17,5 dkg vaj
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kk sütőpor
  • 9 dkg cukor
  • ½ kk só
Töltelék:

  • 3 kisebb vagy 2 nagyobb alma
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
A vajat a fél literes MikroKannában megolvasztjuk 600 W-on 1 perc alatt.



Hozzáöntjük a lisztes keverékhez és tésztává összedolgozzuk.
A tésztát beletesszük egy 24 cm átmérőjű piteformába, és a Mini Nyújtóval szépen elsimítjuk úgy, hogy a peremnél is szépen rásimuljon a tészta a formára.



Az almákat az Új Generációs Előkészítő Késsel megpucoljuk, kettévágjuk, magházát eltávolítjuk és felszeleteljük. Körkörösen a tésztára rakjuk.



A tortát a Konvekciós Sütőbe helyezett alsó rácsra tesszük, alufóliával letakarjuk.

175 fokon 20 percig sütjük fóliával, majd levesszük, 15 percig fólia nélkül, ezután még 200 fokon még 10 percig.

Sütőben hagyjuk kihűlni, de a tetőt levesszük az UFO-ról.

Megjegyzés: A Konvekciós sütő aljába annyi vizet teszünk, hogy az alját ellepje éppen csak.

Öntet:

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 1 ek méz
  • ½ mk gyömbér
  • 1-2 ek friss menta vagy citromfű levél
Elkészítés:
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mézet és a gyömbért.
Tálalás előtt 30 percig hűtőben hűtjük.



Tipp: Akinek van kéznél friss citrom vagy menta, keverhet hozzá 1-2 ek összevagdalt levélkét. Legjobb a TurbóAprítóban összevágni, szép egyenletesre aprítja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...