Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 30 dkg darált hús
- 3 tojás
- 1 kis dobozos paradicsompüré (persze a hazaival is lehet készíteni, sőt az, az igazi, mi is azzal készítettük)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 tk vegeta
- 1 db babérlevél
- Oliva olaj
Elkészítés:
A krumplit
meghámozzuk a TW Zöldséghámozóval és a Kézvédős Konyhaművész szeletelővel
vastagabb karikákra vágjuk.
Pár kanál
olajat felmelegítünk egy Mesterszakács Serpenyőben (fedővel
ellátottban). Átpirítjuk rajta a krumpli karikákat. Picit sózzuk, és 10 percig
fedő alatt sütjük.
A tojásokat
az 1
l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben keményre főzzük és a TW Tojásszeletelővel
felszeljük.
A vörös és
fokhagymát az Új Generációs Előkészítő Késsel megpucoljuk, beletesszük a TurbóAprítóba
és apróra vágjuk.
Egy újabb Mesterszakács
Serpenyőbe pici olajat teszünk, amin megfuttatjuk a hagymákat, hozzáadjuk
a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy babérlevelet és megpirítjuk a
húst.
Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és 10 percig főzzük, közben
megkevergetve.
Egy tepsit kikenünk vajjal, és a krumpli felét
beleterítjük. Erre jön a hús. Ezután a felszeletelt tojás következik, majd a
krumpli másik felével zárjuk a sort.
Megszórjuk
a tetejét a Vegetával és sütőbe tesszük.
180 fokon
szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése