2012. október 23., kedd

Olaszos Rakott krumpli




Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg darált hús
  • 3 tojás
  • 1 kis dobozos paradicsompüré (persze a hazaival is lehet készíteni, sőt az, az igazi, mi is azzal készítettük)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 tk vegeta
  • 1 db babérlevél
  • Oliva olaj

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk a TW Zöldséghámozóval és a Kézvédős Konyhaművész szeletelővel vastagabb karikákra vágjuk.



Pár kanál olajat felmelegítünk egy Mesterszakács Serpenyőben (fedővel ellátottban). Átpirítjuk rajta a krumpli karikákat. Picit sózzuk, és 10 percig fedő alatt sütjük.

A tojásokat az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben keményre főzzük és a TW Tojásszeletelővel felszeljük.

A vörös és fokhagymát az Új Generációs Előkészítő Késsel megpucoljuk, beletesszük a TurbóAprítóba és apróra vágjuk.

Egy újabb Mesterszakács Serpenyőbe pici olajat teszünk, amin megfuttatjuk a hagymákat, hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy babérlevelet és megpirítjuk a húst. 

Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és 10 percig főzzük, közben megkevergetve.




Egy tepsit kikenünk vajjal, és a krumpli felét beleterítjük. Erre jön a hús. Ezután a felszeletelt tojás következik, majd a krumpli másik felével zárjuk a sort.

Megszórjuk a tetejét a Vegetával és sütőbe tesszük.

180 fokon szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...