Ma reggel, vagyis inkább már délelőtt, amikor bekapcsoltam a gépet
és beléptem a Facebook-ra az UFO sütő nézett szembe velem a főoldalról.
Na, gondoltam, az én UFO-m meg ott pihen a konyhában eldugva, mert
a könyv utasításait követve, abból, amit beletettem sülni, nem az jött ki,
aminek lennie kellett volna. A húsok nem sültek át a megadott időre, de még
tovább sem, nem úgy pirultak, ahogy azt egy sült hústól elvárnánk.
Többszöri próbálkozás után azt mondtam, hogy rossz vásárt csináltam 3 éve, mehet a kukába.
Akkor a kukát megúszta, ugyanis éppen tele volt, így bekerült a mosogató alatti szekrény legmélyebb pontjára.
Többszöri próbálkozás után azt mondtam, hogy rossz vásárt csináltam 3 éve, mehet a kukába.
Akkor a kukát megúszta, ugyanis éppen tele volt, így bekerült a mosogató alatti szekrény legmélyebb pontjára.
Ma mikor megláttam a fotót, rögtön mentem a tulajdonosát faggatni,
hogy ugyan hogy is kell ezt a csodamasinát használni. Kiderült, hogy az én
könyvemben az szerepel, hogy az üveg tál aljára kell víz minden esetben.
Nos, a
hölgy sosem tesz. És megbeszéltük, hogy a dobverőket hogyan készíti el. Így ma
kapott esélyt még az UFO. Gondoltam, ha nem sikerül ma sem, akkor tuti kilövöm
a holdra.
Követve Erika tanácsát, megsültek a dobverők. Igaz 10 perccel
tovább tartott, mint neki, de ez lehet márkafüggő is, ugyanúgy, mint a
tűzhelyek esetében sem egyformák a sütési idők.
Tehát, hogy hogyan is készültek az Ufonauta csirkecombok:
Vettem elő 6 darab alsó combot, sóztam és szárnyas fűszerkeverékkel megszórtam. Hagytam pihenni fél órát.
Közben előkotortam az UFO-t, aminek becsületes neve egyébként
Konvekciós sütő. Elmosogattam, és munkába állítottam.
A combokat a felső, vagyis a magasabban álló rácsra helyeztem, és
220 fokon, 25 percig sütöttem. Most nem tettem én sem vizet a sütő edény
aljába. 25 percben egyszer megfordítottam a combokat, mikor már láttam, hogy pirosodik
a bőrük.
Egy combit a 25 perc után kivettem, hogy megnézzem megfelelően
átsült-e. Átsült, de a fogyasztóim még mondták, hogy süssem azért kicsit, hogy
még puhább legyen. 10 percet még sütöttem, és ez valóban kellett is még neki.
Köretnek sült krumplit készítettem, mégpedig úgy, hogy a krumplit
a TW Zöldséghámozóval megpucoltam és
a szokásosnál vastagabb szeletekre vágtam és sós vízben egy Mesterszakács Nyeles Főzőedényben
előfőztem.
A Mesterszakács Junior Wok-ban
olajat melegítettem és a félig megfőtt, leszűrt krumplit szép pirosra sütöttem
bő olajban.
Így sokkal finomabb a sült krumpli, mint mikor nyersen sütjük ki
az olajban.
A Mediterrán Tálalótálon
elrendeztem a megmaradt csirkecombokat a krumplival, de csak a fotózás
kedvéért, mert már libasorban álltak a pipikéim a kajáért.
Nos, ma sikerült a sütés az UFO-val, így megkegyelmezek még neki,
és nem kerül a kukába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése