Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojás
- 39 dkg cukor
- 15 dkg étolaj (175 ml)
- 15 dkg meleg víz (150 ml)
- 39 dkg liszt
- 2 cs. sütőpor
- 3 ek kakaópor
Krém:
- 37,5 dkg margarin
- 22,5 dkg porcukor
- 1,5 cs puncs pudingpor
- 6 dl tej
- 5 ek cukor
Máz:
- 30 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor
- 7,5 dkg vaj
- 3 ek forró víz
Elkészítés:
A tojásokat
szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, amivel
tovább verjük. Ezután a tojás sárgákat. lisztet, sütőport, majd óvatosan az
olajat és a vizet is hozzádolgozzuk jó alaposan.
2 db
őzgerincformát kizsírozunk, kilisztezünk. (33x11x6 cm-es az én őzgerincformám, tehát elég nagy!)
A tészta
felét beleöntjük az egyik formába. A másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport.
Ha szükséges adhatunk még hozzá 2 ek meleg vizet. A barna tésztát a másik
formába öntjük.
160 fokra
előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Mikor
megsültek az őzgerincek, deszkára borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben
elkészítjük a krémet.
A pudingot
megfőzzük – 6 dl tej, 5 ek cukor és a pudingpor.
Ezt is
hagyjuk teljesen kihűlni. Közben kikeverjük a margarint a porcukorral. Amikor a
pudingunk kihűlt, hozzáadjuk a vajkrémhez, szép simára keverjük.
A két
őzgerincet felszeleteljük.
Egy barna
és egy világos tészta váltakozásával, a krémmel megtöltjük a méteresünket.
Ugyanúgy két rudat készítünk, mint ahogy kettőt is sütöttünk.
Mikor
összeraktuk, elkészítjük a csokoládémázat.
A
hozzávalókat összefőzzük és bevonjuk vele a méteresünket. Hűtőben vagy jó hűvös
spájzban hagyjuk megkötni a csoki mázat. Tálaláskor ferdén szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése