Ma megint
kísérleteztem a Konvekciós sütőmmel.
Gondoltam
egyet és bedagasztottam egy kis fehérkenyeret, hogy kipróbáljam, működik-e a
kenyér sütése az UFO-ban.
Van egy
helyes kis Pataki sütőedényem, ami éppen belefér a Konvekciós sütőbe.
Megkelt a
tészta, kivajaztam a Pataki tálat és beletettem a kísérleti nyulacskát.
A sütőt 200
fokra állítottam, és mivel a tálnak nincs teteje, lefedtem alufóliával, hogy ne
égjen el a teteje a kenyérnek, hanem szépen átsüljön.
Így
lefóliázva sütöttem a kenyeret 30 percig, majd a fóliát eltávolítottam és még
20 percig sütöttem, hogy szép piros legyen a kenyér teteje.
Alig
vártam, hogy kiderüljön, hogy mi lett a kísérlet végeredménye. Kívülről szép,
mutatós volt, de ugye a belsejére kíváncsi az ember lánya.
Mikor
kihűlt kellőképpen a kenyér felvágtam.
Hm. Elsőre
nem is rossz teljesítmény a sütőtől.
És a recept:
Hozzávalók:
- 250 ml meleg víz
- 405 gr finomliszt
- 1,5 tk só
- 1 mk cukor
- 1,5 ek olaj
- 1 cs instant élesztő
Elkészítés:
A
hozzávalókat beletettem az 1.25 l-es kis Ablakos Kelesztőbe.
Összedolgoztam az Új Hullám Keverővel.
Rátettem a
tetőt és duplájára kelesztettem a tésztát. Mikor megkelt kézzel átdolgoztam
kicsit, majd formáztam és beletettem a Pataki sütőtálba és a fentebb leírtak
szerint jártam el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése