Töltelékhez:
- 75 dkg darált hús
- 3 tojás
- 1 bögre rizs (2,5 dl)
- só
- bors
- és ki mit szokott, ízlés szerint fűszerezhető
- + 2 kg savanyú káposzta
Rántáshoz:
- 4 ek oliva olaj vagy zsír is lehet, abból elég 2 ek-nyi
- 3 tk liszt
- 2 tk fűszerpaprika
- víz
Elkészítés:
A gombócok
hozzávalóit jól összedolgozzuk. A rizst nem kell előfőzni!
A lassú
főzőedényének aljába teszünk egy réteg káposztát. Erre jönnek a gombócok, vagy
ahol szokás, a káposzta levelekbe töltött hús.
Addig
rétegezzük, amíg az összes hozzávaló el nem fogy.
Tetejére
káposzta kerül zárásnak.
Ha nem túl
savanyú vagy nem túl sós a káposzta leve, ráöntjük azt is. Felöntjük annyi
vízzel, ami épp a káposztáig érjen.
Ezután
elkészítjük a rántást egy edényben a tűzhelyen.
Az olajat
felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, de ne égessük meg, mert
nem lesz jó íze.
Vegyük le a
tűzről, tegyük rá a pirospaprikát. Elkeverjük, és hideg vízzel felengedjük a
rántásunkat.
Ráöntjük a
töltött káposztára, óvatosan megmozgatjuk az egészet, hogy le tudjon folyni a
rántás közéje és alulra is.
Betesszük a
betétedényt a házba, rátesszük a tetejét, és készre főzzük.
2-es
programon 6 órát főzzük.
Óvatosan
átkeverjük, és már tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése