2013. július 28., vasárnap

Csirkepörkölt másképp

Hozzávalók:
  • 1 egész csirke (kb. 2,5 kg)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 ek ketchup
  • bors
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • vegeta vagy delikát
  • 2 kis merőkanál kókuszolaj (0, 75 dl!)
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 3 dl víz

Elkészítés:




A hagymát, fokhagymát megpucoljuk és a TurbóAprítóban jó apróra vágjuk.
Beletesszük a kókuszzsírt a 6 l-es UltraPlusz Edénybe, hozzáadjuk a hagymát , a fűszereket. Jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet és azzal is elkeverjük.









A csirkét megmossuk, és a Tupperware Húsollóval feldaraboljuk.








A csirkedarabokat az edénybe tesszük, átforgatjuk a fűszeres lében.
Lefedjük az edényt a tetejével, és 180 fokra állított sütőbe tesszük.



Magára hagyjuk és szépen „sül” a pörköltünk.

50 perc múlva, megnézzük, hogy a húsok megpuhultak-e, és elzárjuk a sütőt.

Elkészült a sütőben sült csirkepörköltünk.



Galuskával kínáljuk, amit a következőképpen készítünk el:

Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 8 db tojás
  • 2 ek só
  • 6, 5 dl víz 

Elkészítés:



Először is a 7, 5 l-es Mesterszakács Füles főzőedénybe teszünk fel vizet forrni. Amikor forr a víz, teszünk bele 1, 5 ek sót és kb. ½ dl olajat.

Közben a nokedli tésztánkat már össze is kevertük a Konyhaművész Pro Tálban (vagy amelyik éppen a kezünk ügyében van), a Mesterfogás Keverőnkkel.




Amikor a víz forr, az edényre tesszük a Kerek Konyhaművész Nokedli Szaggatót, és a tésztát 3-szorra kiszaggatjuk a forró vízbe.

Akkor kész a főzés, amikor a víz újra forr és feljön a nokli a víz tetejére. Tovább nem kell főzni, mert akkor ragacsos lesz.


Hideg vízbe kiszedjük, de csak egy pillanatra. Erre legalkalmasabb az Új Hullám 4 l-es tálunk, amihez van egy szűrőbetét. Így csak ki kell emelni a szűrőbetéttel a noklit, lecsepegtetni és mehet is a 6 l-es Kristály Tálunkba.

Miután minden nokedli a tálban van, forrósítunk egy kevés kókuszolajt és meglocsoljuk vele a nokedlit. Összekeverjük, és már tálalhatjuk is az ebédet.


Nyár lévén, jól lehűtött kovászos uborkát adunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...