Hozzávalók:
- 1 egész csirke (kb. 2,5 kg)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 1 ek ketchup
- só
- bors
- majoránna
- őrölt kömény
- vegeta vagy delikát
- 2 kis merőkanál kókuszolaj (0, 75 dl!)
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 3 dl víz
Elkészítés:
A hagymát,
fokhagymát megpucoljuk és a TurbóAprítóban jó apróra vágjuk.
Beletesszük a
kókuszzsírt a 6 l-es UltraPlusz Edénybe, hozzáadjuk a hagymát , a
fűszereket. Jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet és azzal is elkeverjük.
A csirkét megmossuk,
és a Tupperware Húsollóval feldaraboljuk.
A csirkedarabokat
az edénybe tesszük, átforgatjuk a fűszeres lében.
Lefedjük az
edényt a tetejével, és 180 fokra állított sütőbe tesszük.
Magára hagyjuk és
szépen „sül” a pörköltünk.
50 perc múlva,
megnézzük, hogy a húsok megpuhultak-e, és elzárjuk a sütőt.
Elkészült a
sütőben sült csirkepörköltünk.
Galuskával
kínáljuk, amit a következőképpen készítünk el:
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 8 db tojás
- 2 ek só
- 6, 5 dl víz
Elkészítés:
Először is a 7,
5 l-es Mesterszakács Füles főzőedénybe teszünk fel vizet forrni. Amikor
forr a víz, teszünk bele 1, 5 ek sót és kb. ½ dl olajat.
Közben a nokedli
tésztánkat már össze is kevertük a Konyhaművész Pro Tálban (vagy amelyik
éppen a kezünk ügyében van), a Mesterfogás Keverőnkkel.
Amikor a víz
forr, az edényre tesszük a Kerek Konyhaművész Nokedli Szaggatót, és a
tésztát 3-szorra kiszaggatjuk a forró vízbe.
Akkor kész a
főzés, amikor a víz újra forr és feljön a nokli a víz tetejére. Tovább nem kell
főzni, mert akkor ragacsos lesz.
Hideg vízbe
kiszedjük, de csak egy pillanatra. Erre legalkalmasabb az Új Hullám 4 l-es
tálunk, amihez van egy szűrőbetét. Így csak ki kell emelni a
szűrőbetéttel a noklit, lecsepegtetni és mehet is a 6 l-es Kristály Tálunkba.
Miután minden
nokedli a tálban van, forrósítunk egy kevés kókuszolajt és meglocsoljuk vele a
nokedlit. Összekeverjük, és már tálalhatjuk is az ebédet.
Nyár lévén, jól
lehűtött kovászos uborkát adunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése