2013. július 11., csütörtök

Sárgabarack-málnadzsem marcipánnal és narancsaromával

Hozzávalók:
  • 60 dkg málna
  • 1 kg sárgabarack
  • 10 dkg marcipán
  • 1 fiola narancsaroma
  • 1 cs Dr. Oetker befőzőcukor 3: 1 (500 grammos)
  • 1 cs Dr. Oetker Dzsemfix 3: 1 

Elkészítés:






A barackot kimagozom és felteszem kis fokozaton főzni, vigyázva, hogy le ne égjen. Mikor már puha, és jól szétfőtt, hozzáadom a málnát, és együtt 5 percig forralom.










Ezután kedvenc Tupperware Passzírozómmal átpasszírozom a gyümölcskeveréket.












A 7, 5 l-es Mesterszakács Főzőedénybe teszem, hozzáadom a befőzőcukrot, és a dzsemfixet is. Felforralom és forrástól számítva 5 percet magas fokozaton zubogva főzöm.
Leveszem a tűzhelyről és az időközben lereszelt marcipánt a TW Kézi Habverő segítségével, a dzsemhez keverem, majd végül a kis fiola narancsaromát is belekeverem.







Forrón tiszta, csírátlanított üvegekbe szedem, amiket azonnal lezárok, és fejre állítok, hogy a tetőn vákuum keletkezzen.


Miután visszaforgattam az üvegeket, mehetnek végleges helyükre.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...