Hozzávalók:
- 60 dkg málna
- 1 kg sárgabarack
- 10 dkg marcipán
- 1 fiola narancsaroma
- 1 cs Dr. Oetker befőzőcukor 3: 1 (500 grammos)
- 1 cs Dr. Oetker Dzsemfix 3: 1
Elkészítés:
A barackot
kimagozom és felteszem kis fokozaton főzni, vigyázva, hogy le ne égjen. Mikor
már puha, és jól szétfőtt, hozzáadom a málnát, és együtt 5 percig forralom.
Ezután kedvenc Tupperware
Passzírozómmal átpasszírozom a gyümölcskeveréket.
A 7, 5 l-es
Mesterszakács Főzőedénybe teszem, hozzáadom a befőzőcukrot, és a dzsemfixet
is. Felforralom és forrástól számítva 5 percet magas fokozaton zubogva főzöm.
Leveszem a
tűzhelyről és az időközben lereszelt marcipánt a TW Kézi Habverő
segítségével, a dzsemhez keverem, majd végül a kis fiola narancsaromát is
belekeverem.
Forrón tiszta,
csírátlanított üvegekbe szedem, amiket azonnal lezárok, és fejre állítok, hogy
a tetőn vákuum keletkezzen.
Miután
visszaforgattam az üvegeket, mehetnek végleges helyükre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése